• fröken misen

    Ngn som vet? skolmat

    Hej!

    Jag undrar om det är någon som har receptet på fisk bordelaise? (lite osäker på stavningen) som serverades i skolan (iaf för 15 år sedan) jag minns att jag tyckte det var jättegott! det var en vit fisk, typ torskblock som var täckt av någon grön gegga. Jag har letet receptet utan framgång.

    Sedan undrar jag även om någon har receptet på den kalla sås som serverades till panerad fisk? supergod tycker :) det var en vit sås med bostongurka i som bara kallades kall sås.

    Vore så kul om någon kan dessa recept och vill dela med sig.

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Ngn som vet? skolmat
  • fröken misen

    ja! det andra receptet känns rätt, det första har jag redan hittat och det är inte samma:) tack så mkt, glömmer ibland bort hur bra google är:)

  • Cia o krabaten

    Denna kalla filsås som den hette hos oss har funnits på recept här på FL förut, testa att söka på FL efter den.

    Fil
    bostongurka
    senap
    salt & peppar är vad jag kommer ihåg, eller tror mig komma ihåg iaf  

  • Caranlachiel

    Tror det möjligtvis ska vara dill i såsen också.


    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
  • fröken misen

    men det ska jag göra. tack för tipset!

  • FruJohansson82
    Cia o krabaten skrev 2010-09-23 16:17:02 följande:
    Denna kalla filsås som den hette hos oss har funnits på recept här på FL förut, testa att söka på FL efter den.

    Fil
    bostongurka
    senap
    salt & peppar är vad jag kommer ihåg, eller tror mig komma ihåg iaf  
    Du har inga mått på hur mycke de ska vara utav allt??
  • Cia o krabaten
    FruJohansson82 skrev 2010-09-24 09:53:02 följande:
    Du har inga mått på hur mycke de ska vara utav allt??
    Nope
    Jag brukar köra på smak helt enkelt!
    Tar olika fil, fraiche, matyoghurt varje gång så då smakar det ju lite olika
    Men jag tror receptet här på FL hade mått!  
Svar på tråden Ngn som vet? skolmat