Färsk mat är bäst!
Det man tar död på i frysen är väl mest vitaminer. Om du förvarar mat länge i frysen så försvinner andra viktiga näringsämnen också. Men jag kan avslöja att barnmat inte kommer finnas för länge i frysen....antingen äter barnet upp maten...eller så kastar du maten för barnet blivit för stort för mosad mat.
När vi hade smakisar så gjorde jag dom när de skulle ätas, de frös jag aldrig in. Det handlar ju om en halv kokt potatis som man mosar med gaffeln. Eller några cm morot...eller en bit palsternacka.
Det är ju inga mängder.
När Sigrid började äta större portioner så gjorde jag mat och frös in, både i små klumpar på bakplåtspapper och i iskublådor.
Jag gjorde majs, ärter, broccoli, morot, potatis, linser, fisk, köttfärssås i kuber och så kunde jag ta fram två små kuber och variera mig lite.
Så gör jag nu också....fast nu äter hon 8 kuber varje gång.
Lycka till med smakisarna!