• DreamBear

    Tredje ruvningen gick åt skogen - vad är det som är fel?

    Första IVF gav 11 ägg, varav 6 befruktades. Ett tillbaka vid ET som sluta i ett minus. Resten odlades vidare men bara en hamna i frysen men klara upptiningen och vi fick tillbaka det vid ett FET men det blev ännu ett minus.
    Förbehandlingen bestod av sprayen Suprecur och sprutorna Puregon. Spruta i 10 dagar med 200 IE/dag. Vagiatorerna Progesteron och tabletterna Trombyl under ruvningen.

    Andra IVF gav 6 ägg, varav ett befruktades och som vi fick tillbaka. Detta slutade återigen med ett minus. Och alltså inga till frysen. Förbehandlingen bestod av sprayen Synarela och sprutorna Puregon. Spruta i 10 dagar med 200 IE/dag. Fick dessutom Prednisolon som jag åt med början en vecka innan ÄP. Åt 20 mg om dagen. Vagiatorerna Progesteron och Trombyl under ruvningen.

    Utredningen visade inga fel på oss. Mannens spermier ser bra ut. Och har gjort det vid utredningen och vid de två IVF:erna. Nu sist sa läkaren att man skulle injicera spermiena direkt in i äggen vid nästa IVF för att öka antalet befruktade ägg. Men vad hjälper det om inte ägget fäster?

    Jag har underfunktion av sköldkörteln sedan år 2005. TSH hoppar upp och ned. Tar prover ca var 6:e vecka och man jobbar för att få ned värdet. Nu vid sista IVF:en låg TSH på 2,2. Äter 100 mg Levaxin om dagen. Vid förra provtagningen låg TSH på 1. Har även psoriasis. Alltså två autoimmuna sjukdomar, och det vara pga detta som jag fick Prednisolon denna gången för att testa att sänka immunförsvaret. Men det hjälpte inte.

    Är det någon som har råd att ge?
    Någon undersökning man borde göra? Känner ju inte att läkarna kollar allt.

    Jag och sambon har blivit gravida tillsammans en gång, för ca 10 år sedan när vi precis träffats. Gjorde då en abort, något jag ångrar djupt idag.

    Varför blir vi inte gravida?

  • Svar på tråden Tredje ruvningen gick åt skogen - vad är det som är fel?
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • DreamBear
    sirivonessen skrev 2010-10-08 08:28:26 följande:

    Känner med dig. Lyckades själv på tredje ruvningen. Har några frågor för att bena i detta:

    1. Jag undrar hur ordinationen av Prednisolon såg ut. När sa de att du skulle sluta äta Pred om du blev gravid?

    2. Har du provat blodförtunnande? (Fragminspruta el Trombyltablett)

    3. Har de pratat om att du kan få tillbaka två embryon OM detta inte lyckas?

    4. Hur gammal är du?

    5. Äter du folsyra varje dag?


    1. De sa inget om när jag skulle sluta äta OM jag blev gravid. Vi tar det då sa de bara. Men jag åt 20 mg om dagen fram till testdagen och sedan fick jag order om att äta bara 10 mg om dagen i 5 dagar och sedan sluta helt.

    2. Trombyl har jag fått varje gång, men inte Fragmin.

    3. De har inte sagt något om att få tillbaka två. Nu sist blev ju bara ett ägg befruktat så då fanns inte det alternativet ens. Men vi kommer själva att be om det sista gången. Om de gör det, vet jag inte än.

    4. Jag är 34 år.

    5. Äter folsyra varje dag
  • knappen

    Hej Kenai!

    Hur går det för er?
    Jag känner till viss del igen mig så i din historia. Jag har under de senast åren ätit Levaxin för ett MYCKET svajande TSH. Ena månaden kan det ligga på 0,5 och nästa 5.0. Jag känner att detta värde har en otroligt betydande faktor för att bli gravid. Vi har försökt under ca 4 år.
    I oktober var mitt TSH nere på 0.8 och vi kunde starta vår första IVF-behandling nu i dec. Allt gick bra med äggplock och insättning mm. Två dagar efter insättningen tog jag ett blodprov och det visade TSH 8!!! Min sköldkörtelläkare, som inte verkar veta så mkt om IVF, sa att hon var mkt bekymrad över resultatet och att jag bums skulle höja Levaxinnivån med 50 mg till 175 mg/dag. Tog idag ett gravtest och ingen graviditet denna gång...
    Är det ngn idé att dra igång ett nytt IVF-försök med ett så svajande TSH kan man undra?? Hur ska det kunna bli normalt om det inte har blivit det på 4 år?? Har du fått veta ngn annan behandlingmetod än Levaxin? Har du fått veta om man ev ska öka Levaxinnivån innan äggplockningen för att TSH då ofta ökas (läste detta någonstans). 
    Sköt om dig. 

  • Snösport

    Knappen:
    Inte så kul men ändå skönt att höra att någon funkar som jag...jag har exakt samma problem som du och jag är dessutom i "hög" ålder så jag kände att det är bara att lägga ner IVF då jag provat 4 ggr och får mer och mer förstoppningsproblem som vi kom på var för mitt TSH värde vajjar precis som ditt, dessutom nu sist när jag hade 0,5 (gick från 4,5-0,5 och rasade 5 kg ) och det gick upp till minst 3,4 så svajjade även mitt psyke rejält just den veckan det höjdes...dvs 2-3 dgr efter Synarela start så jag blev sjukskriven i 3 veckor för depression= jäkligt olikt mej och obehagligt eftersom det flög på mej, bägaren rann över och givetvis hade det inte skett om det inte var så att det strulade på jobbet + omorganisationer mm.

    Jag har mailat frågor till min IVFläkare i Falun om TSH och hur jag reagerat och han ringde efter flera veckor och sa att det inte var en lätt fråga men att eftersom jag mått så kasst på alla utom första IVFen och TSH svajjar så ville han testa korta metoden på mej där jag inte nedregleras med synarela då jag inte verkar "tåla" det.
    Jag ville vila och gå till en speciallist först då min kiropraktor/kinolog trodde jag kanske hade obalans mellan T3 och T4 och både IVFläkaren och kiropraktorn välkomnar att jag går till en speciallist.  ...nu  efter 1 månads väntan har jag ännu inte fått en tid hos läkare i januari/februari och som sagt min tid rinner ut så jag går fortfarande hos min vanliga vårdcentralsläkaren och tar TSH värde..ska dit på måndag. Har gått upp flera kg i vikt efter sista IVFen som avslutades 6 /11  så värdet har nog varit uppe ett tag om det inte är det längre. Jag tar 125 mg Levaxin.    Det verkar gå upp snabbt och ner låååånnngggsssaammt.
    Vad säger din IVF läkare?

  • Zinfandel

    Det här var riktigt intressant. Min situation ser nästan precis likadan ut. Jag tar 100 mg Levaxin/dag, Folacin hela tiden, hög ålder, inga andra fel på någon av oss. Dock har jag ej tagit Trombyl som jag tänkte be om till nästa gång. 

    Sen har jag också psoriasis men jag har inte satt något samband tidigare, vilket jag nu förstår att jag bör göra eftersom jag då alltså bär på 2 autoimmuna sjukdomar. Det ska jag "forska" vidare på. Jag mår också väldigt dåligt av hormonerna vid varje IVF, då kanske allt har ett samband,,?!

    Jag ska lämna blod imorrn igen och se hur mina värden ser ut nu, ett tag sedan vi kollade senast. 

  • Snösport

    Zinfandel: jag har ju en tro att många saker har samband i kroppen...också så enkelt som att tänker man positivt blir livet lättare     vi får tyvärr tänka extremt positivt känns det som Tyst

  • Snösport

    När man pratar om trollen så poppar det upp, dvs idag var jag hos sköldkörtelspecialisten så nu ska jag utredan om det möjligtvis är ngt dumt mellan T3 och T4 de två blir TSH och T4 är tydligen det man medicinerar sedan sköter den själv fördelningen internt till T3.....i 1 fall av 1000 så är det en blockering eller fel på fördelningen mellan T4 och T3.
    Intressant och skönt att åtminstone det ska redan ut vad som kan vara fel och varför det svajjar massor...så kasnke man eventuellt iaf har en minimal chans att bli gravid innan 43år inträffar...minimal men inte utesluten chans.
    Tänk om någon varit mer uppmärksam och sagt något om detta tidigare när jag t o m sökte hos en vanlig företagsläkare för jag gått upp i vikt för nu nästan 3 år sedan?  
    Mitt T4 värde för 1,5 år sedan som min första hemortsläkare gjorde var tydligen ok men på gränsen till dåligt och den läkaren sa inget alls att det kunde vara problem med det värdet som nu speciallisten säger är på gränsen.

    Skönt att iaf undersöka och eventuellt få svar....jag kasnke kan få tillbaka mitt minne och en mer fungerande mage iaf för vad är livet om man inte mår bra i vardagen.  

  • Zinfandel

    Kan du utveckla detta lite, fattar inte....

    "om det möjligtvis är ngt dumt mellan T3 och T4 de två blir TSH och T4 är tydligen det man medicinerar sedan sköter den själv fördelningen internt till T3.....i 1 fall av 1000 så är det en blockering eller fel på fördelningen mellan T4 och T3".  

  • Snösport

    Zinfandel:
    jo han ritade en fin sköldkörtel och en cirkel runt den...ska förklara lite bättre:

    Jag har fått TSH värdet och det är ett värde som bygger på både T3 och T4 tydligen.
    mitt T4 värde var ungefär 10 sa han...det ska tydligen inte vara för lågt ej under 10 fattade jag det som.
    Vilket fall så medicinerar man T4 som sedan fördelar tyroxin så T4 och T3 har en bra fördelning...man medicinerar alltså nästan alltid bara T4 som själv har en verkstad och fördelar så det blir bra balans.
    I 1 av 1000 så funkar inte denna fördelningsbalans..dvs inte alls vanligt att det är så men svajjar det så här mycket och att man mår dåligt som jag har gjort med förstoppning, konstigt minne och kanske beror mitt håravfall på det med..klippt av mej mina blonda lockar nu faktiskt= kortare hår i duschsilen.

    Detta ska vi undersöka främst då min kiropraktor och kinolog som gör ngn sacralmetod på mej "känt" en obalans och undrade om jag testat detta samt att Falun också välkomnade expertundersökning av sköldkörteln.

    Kan inte förklara så mycket bättre.  Men vissa fall kan man alltså behöva medicinera T3 separat för att uppnå denna balans...det verkar inte så lätt att  få det bra, det tar lång tid men om det är detta så fanns det någon medicin så de kan hjälpa mina värden att vara mer stabila om jag nu gör en IVF med korta metoden i mars och om jag blir gravid. Men som sagt jag vet inte hur det blir i längden med medicinering mm men vi ska först kolla om det är detta som är strulet innan vi går vidare i funderingarna.

    Tydligare??

  • Zinfandel

    Ja tack, nu förstår jag bättre! Tack för att du tog dig tid.
    Ja, T4 ska ligga 8-14, säkert är det bästa kring 10. Mitt har varit nere på 5 men är nu stabilt. Jag ska forska vidare. trots att mina värden är bra nu så dras jag också med en del saker som inte stämmer.

  • Snösport

    Zinfandel: Han sa att är din kropp inställd på att ditt värde är 13 så (han hade 10-20 på sin skiss) så är 10 ett värde kroppen kasnke inte gillar så dessa värden är väldigt individuella sa han.  % lät ju som jättelågt. Jag har ju bara medicinerats sedan i vintras så      jag testas fortfarande men vi får se vad alla blodprovstester ger = spännande...hoppas dock det är ngt så det kan bli bättre. 

    Nä nu ska jag leka konstnär så julklappen hinner torka till vi reser "hem" i jul Cool

  • DreamBear
    Snösport skrev 2010-12-15 15:21:02 följande:
    När man pratar om trollen så poppar det upp, dvs idag var jag hos sköldkörtelspecialisten så nu ska jag utredan om det möjligtvis är ngt dumt mellan T3 och T4
    Snösport: Får man fråga vilken läkare du varit till? De verkade en insatt läkare
  • DreamBear
    knappen skrev 2010-12-12 22:06:49 följande:
    Hej Kenai!

    Hur går det för er?
    Jag känner till viss del igen mig så i din historia. Jag har under de senast åren ätit Levaxin för ett MYCKET svajande TSH. Ena månaden kan det ligga på 0,5 och nästa 5.0. Jag känner att detta värde har en otroligt betydande faktor för att bli gravid. Vi har försökt under ca 4 år.
    I oktober var mitt TSH nere på 0.8 och vi kunde starta vår första IVF-behandling nu i dec. Allt gick bra med äggplock och insättning mm. Två dagar efter insättningen tog jag ett blodprov och det visade TSH 8!!! Min sköldkörtelläkare, som inte verkar veta så mkt om IVF, sa att hon var mkt bekymrad över resultatet och att jag bums skulle höja Levaxinnivån med 50 mg till 175 mg/dag. Tog idag ett gravtest och ingen graviditet denna gång...
    Är det ngn idé att dra igång ett nytt IVF-försök med ett så svajande TSH kan man undra?? Hur ska det kunna bli normalt om det inte har blivit det på 4 år?? Har du fått veta ngn annan behandlingmetod än Levaxin? Har du fått veta om man ev ska öka Levaxinnivån innan äggplockningen för att TSH då ofta ökas (läste detta någonstans). 
    Sköt om dig. 
    Hejsan!
    Jag var till läkaren i förra veckan och tog nya sköldkörtelprover, men har inte fått svar än.
    Ska bli spännande att se hur det ligger nu.
    Mitt svajar mestadels inom ref.området. Men kanske är det tillräckligt för att det ska påverka negativt.
    Jag fick tipset att vänta lite extra för att kolla värdet, låta det gå en längre tid, så kroppen hinner ställa in sig till den dos man tar. Brukar ta prover var 6:e vecka tidigare vid dosändringar, denna gången har det gått nästan 14 veckor.

    Jag tror att om man ligger utanför ref.området vinner man kanske på att avvakta med ivf. Men det är vad jag tror. Levaxin funkar ju inte på alla, vet att det finns någon annan medicin som en del tar. Minns inte namnet. Men det är det inte alla läkare som skriver ut.
    Har inte hört något om att öka dosen Levaxin innan äggplock, kanske något man bör kolla upp.

    Enligt min ivf-klinik som är Falun så är mina värden okej. Så länge de ligger inom ref.värdet.
  • DreamBear

    Förresten, ni med svajande tsh-värde. Tänk på att man inte ska äta/ta kalcium eller järn i samband med Levaxinintaget.

  • Snösport

    Kenai:

    Mitt värde har ju när jag har mätt svajjat inom gränserna.. 0,5- 4,5 nu sist var det kasnke högre men när jag mätte sista veckan på sjukskrivningen så var det 3,5 och mycket bättre humör men ändå inte toppen.   Jag testades varannan månad-12 veckor av vårdcentralsläkaren .

    Min läkare som jag nu ska ha tillfälligt för denna utredningen är en specialist som besöker Läkarhuset Hermelinen i Luleå  lite då och då bara. Går du där kan jag inboxa hans namn...men du bodde inte i Luleå eller är det så?

    Han jag besökte nu sa att om du blir gravid ska du höja Levaxindosen med 25% från den dos du har innan och givetvis kontrolleras oftare än innan graviditeten...dvs det måste ju vara samma inför IVF...ska fråga det nästa gångså jag vet in i detalj.  

  • Zinfandel

    Fick diagnosen i feb 2010 och hade normala värden i juni 2010. Varit och lämnat blod idag igen så får vi se vad de visar nu! Varken den läkaren eller de på IVF säger att det är några problem men jag är inte lika övertygad, jag tror att den felande länken är just där i immunologin.

  • Snösport

    Zinfandel: Då blev vi medicinerade samtidigt :) men jag åker ju upp vid varje IVF och går ner längsamt.
    Vad jag förstår är det många som tar levaxin som inte får dessa svajjningar vid sina IVFer.

  • Zinfandel

    Har inte mätt värdena under IVF men det förklarar ju att jag mår så dåligt då.... Jag måste ha rejäla svajjningar. Det här ska jag hålla koll på!!

  • DreamBear
    Snösport skrev 2010-12-16 14:26:09 följande:
    Kenai:

    Mitt värde har ju när jag har mätt svajjat inom gränserna.. 0,5- 4,5 nu sist var det kasnke högre men när jag mätte sista veckan på sjukskrivningen så var det 3,5 och mycket bättre humör men ändå inte toppen.   Jag testades varannan månad-12 veckor av vårdcentralsläkaren .

    Min läkare som jag nu ska ha tillfälligt för denna utredningen är en specialist som besöker Läkarhuset Hermelinen i Luleå  lite då och då bara. Går du där kan jag inboxa hans namn...men du bodde inte i Luleå eller är det så?

    Han jag besökte nu sa att om du blir gravid ska du höja Levaxindosen med 25% från den dos du har innan och givetvis kontrolleras oftare än innan graviditeten...dvs det måste ju vara samma inför IVF...ska fråga det nästa gångså jag vet in i detalj.  
    Nä, jag bor utanför Gävle så det är en bit att åka till Luleå
    Men jag ska försöka hitta en specialist här någonstans.
Svar på tråden Tredje ruvningen gick åt skogen - vad är det som är fel?