MBert skrev 2010-10-01 19:13:49 följande:
Här finns massor av tips om hur man lyckas bäst med kanelbullarna:
www.familjeliv.se/Forum-5-72/m54592825.html
De viktigaste sakerna:
*Smält INTE smöret. Smält smör binder mer mjöl och bullarna blir torrare.
* Värm INTE degvätskan till 37 grader. Ingen människa har så varma fingertoppar. Ska man värma degvätskan räcker det att värma till fingervarmt vilket är 28-30 grader. Men man får smakrikare bullar om man använder kall degvätska som istället får jäsa längre!
* Bearbeta degen minst 10 minuter med degkrokar (köksmaskin eller elvisp) så den blir seg och kan jäsa bra. Det blir fluffigare och saftigare bullar då.
Håller med ovanstående, smält inte osv.....
Använd specialvetemjöl och arbeta degen med köksmaskin rejält, och framför allt jäs degen ordentligt!
Tar längre tid med förberedelser men bullarna blir gudomliga.
I mina kanelbullar mixar jag margarin, socker, florsocker och kanel. ev. en liten nypa vanillinsocker.