Man brukar vara rätt däst efter buffé (eller i alla fall jag...
så kanske något lätt och fräscht? Typ hallonmousse (lätt att göra i förväg, och bara förvara i portionsglas i kylen) eller någon annan god mousse eller en enkel fruktsallad eller en Gino (färsk frukt med riven vit choklad över - in i ugnen tills chokladen smält). Kladdkaka och cheesecake eller en god baileys/kahlua-tårta är förslag på lite mastigare efterrätter som också är lätta att göra i förväg.
Sen kan jag också tipsa om en väldigt trevlig efterrätt som vi fick på en fest vi var på. Fruktbuffé med färsk frukt, och till det chokladfontän! Så man tog de frukter man tyckte om, trädde upp på spett eller pinnar och doppade i choklad. Enkelt och jätteuppskattat! Har man ingen fontän, kan man ju köra chokladfondue så man doppar i gryta i stället. Och då är kan man ju ta typ toblerone-choklad och smaksätta med två droppar sprit. Och om du vill fortsätta på det asiatiska temat kan du ju hotta upp lite med exotiska frukter, mango, papaya, litchi eller vad du nu kan hitta i fruktdisken.