Hur länge kan man ha lax infrysen??
Har haft en laxbit i frysen över ett år nu, är den förstörd??
Har haft en laxbit i frysen över ett år nu, är den förstörd??
I min kokbok påstos det att lax kan frysas i 4-6 månader. Det står också att det som kan hända om man har den längre är att fettet härsknar och laxen luktar illa när den tinas upp (och troligtvis inte smakar något vidare, även om den kanske inte precis blir livsfarlig). Så tina upp och lukta på den.
Livsmedelsverket:
http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Hygien-och-hallbarhet/Vad-hander-med-livsmedel-under-infrysning/
Säger:
"Frys feta fiskar kortare tid än 2-3 månader, magra fiskar 6-12 månader, magert kött 8-12 månader och fläskkött 4-6 månader."
Men också:
"Livsmedel blir inte "farliga" bara för att rekommenderade förvaringstider överskrids. Det är i stället kvaliteten som försämras med tiden, det vill säga smak, konsistens, näringsvärde med mera."
Så accepterar ni smaken så är det inte farligt...
Tack för svaren!! Äter själv inte lax, var tänkt till lilltjejen. Men stackarn ska slippa äta nått som inte smakar gott änns från början