Forum Inaktiva: Fråga Apotekaren - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kass mage efter vitamin/mineral-tablett

  Ons 13 okt 2010 16:52 Läst 4018 gånger Totalt 4 svar
  Ons 13 okt 2010 16:52

  Hej!

  Jag vet inte om du kan svara på den här frågan men jag försöker..

  Jag har ganska känslig mage och blir dålig i magen ganska lätt. Om jag äter för fort, ibland efter snabbmat (men inte alltid), vid stress, vid nervositet, för lite sömn osv.

  För nån vecka sen började jag ta ACO Familj vitaminer & mineraler, eftersom jag känner att jag inte får i mig tillräckligt. Jag är rätt dålig på att äta frukt och gröt.. lite av en "periodare".
  Men sen jag började äta dessa så har jag inte haft fast avföring och det är dessutom lite grön/svart. Kan det bero på tabletterna?
  Jag var blodgivare för några år sedan och fick då äta järntabletter, då var avföringen också sån färg. 1 sånhär vitamintablett innehåller 10mg järn = 71%RDI.

  Jag mår inte dåligt och går på toaletten precis som vanligt, inget extra spring så att säga. Bara undrar om det kan bero på tabletten?

 • Farmac­euten
  Visa endast
  Tor 14 okt 2010 14:04 #1

  Hej!
  Det kan sannolikt ha med järninnehållet i tabletterna att göra precis som du misstänker. Järn kan ge mörkfärgad avföring och diarré som biverkan. 

  Hälsningar Farmaceuten  

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 14 okt 2010 14:42 #2

  Tack för svaret!

  Är det på nått sätt "obra" för kroppen med den här bieffekten? Bör jag sluta äta tabletterna och ta nåt annat istället? Kommer kroppen att anpassa sig?

 • Farmac­euten
  Visa endast
  Tis 19 okt 2010 10:14 #3

  Hej!
  Så länge du inte mår dåligt så är det ingen fara. Du verkar ha fått lösare avföring men inte diarré om jag tolkar dig rätt.

  Hälsningar Farmaceuten

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 19 okt 2010 14:47 #4

  Det stämmer, inte diarée. Då fortsätter jag att ta dom - tack så mycket!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll