• Anonym

    Äta bakverken trots magsjuka vid tillagning

    Jag och mitt barn bakade tidigare idag och nu på kvällen kräktes barnet (luktade magsjuka). nu undrar jag om det fortfarande går och bjuda på dessa bakverk eller om flera timmars bakning måste kastas i soporna?

  • Svar på tråden Äta bakverken trots magsjuka vid tillagning
  • h8him

    Jag skulle kasta allt. Är det magsjuka så har barnet smittat ner det ni bakade.

  • Anonym

    Ja, tyvärr är det nog så? Hur funkar det om man fryser det först? Kanske inget bacilluskerna dör av?

  • Anonym

    Åh vad jobbigt Jag har lagt de i frysen nu, känns väldigt trist att kasta allt.

  • UlletGullet

    Gå till dig själv, skulle du vilja äta något som någon annan bakat när de hade magsjuka? Är svaret nej, kastar du grejorna (trist men ibland är det trist liksom) eller skulle du vara okej med att äta bakverk som andra bakat med magsjuka i huset så behåller du grejorna men säg till de som ska äta att ni bakat med magsjuka i huset och låt dem välja. För en del med nedsatt immunförsvar (kroniska sjukdomar bla i immunförsvaret mm) kan en magsjuka bli mkt kännbar och jag tycker man ska låta folk få välja själva vilka risker de ska ta.

    Personligen hade jag kastat dem, ingen idé frysa in dem för bakterierna/viruset överlever frysningen.

  • Anonym

    Pratade med en kock nyss som sa att eftersom det är bullar så går det bra eftersom de hettas upp så då försvinner det, skillnad vore det om det t.ex. är chokladbollar som inte gräddas.

  • Anneli68

    Virus dör ju av värme, så är det något som gjorts i ugnen borde det ju inte vara någon större fara?

  • Anonym (BullfestBullfest)

    aha, ja det är klart =) Bara hon inte var där och fingrade, andades eller smakade efteråt när dom tagfits ur ungnen.

  • h8him
    Anonym (BullfestBullfest) skrev 2010-10-18 23:52:19 följande:
    aha, ja det är klart =) Bara hon inte var där och fingrade, andades eller smakade efteråt när dom tagfits ur ungnen.
    Hon kan ha rört bakhanddukarna, bänken,/gallret ni lagt bullarna på osv.
  • Anonym

    Hehe kul att det tas förgivet att det var en flicka som var med och bakade. Han låg och sov när bullarna gräddades och jag plockade i dem i påsar direkt från plåten.

  • Anonym (rest)

    Stackars barn, magsjuka är aldrig roligt :(

    Alla ni som tänker slänga. Skänk bort det till nån som har tex höns eller så istället. Höns älskar det mesta, och de har magar av stål. Jag brukar ge dem min mögliga överblivna mat.

  • snabla

    så bra att jag hittade denna tråd råkade ut för samma sak igår men allt är ju gräddat
    så då borde det ju vara OK...

  • Helle333
    Anonym skrev 2010-10-18 00:47:38 följande:
    Jag och mitt barn bakade tidigare idag och nu på kvällen kräktes barnet (luktade magsjuka). nu undrar jag om det fortfarande går och bjuda på dessa bakverk eller om flera timmars bakning måste kastas i soporna?



    Det är ju upp till er hur många ni vill riskera att smitta ner. När min brorsdotter skulle döpas så hade hela familjen maginfluensa fram tills dagen innan dopet. De bakade en massa hemma ändå och 80% av alla som var på dopet blev sjuka.
  • Purlan

    Frysa hjälper iaf inte. Tänk på frysta hallon t.ex. som spridit magsjuka många gånger...

  • Minomin
    Anonym skrev 2010-10-18 08:25:27 följande:
    Pratade med en kock nyss som sa att eftersom det är bullar så går det bra eftersom de hettas upp så då försvinner det, skillnad vore det om det t.ex. är chokladbollar som inte gräddas.
    Vet att det sas på tv förra sommaren att man börjar få problem med "sommarkräksjuka" också. Detta trodde man bl a berodde på bakverk som bakats under vinterkräk-perioden som nu tinades och åts och därmed spred viruset.

    Vet dock inte sanningshalten i detta, men jag skulle icke chansa.

    Ps Hur luktar magsjukekräks? Har aldrig reflekterat över tat det är någon skillnad på kräks och kräks... :)
Svar på tråden Äta bakverken trots magsjuka vid tillagning