• jansson77

    Framme i kön till Colombia, jihooooooo!

    Hej!
    Igår fick vi samtal från AC att vi är framme i kön till Colombia, det var vårt första samtal från AC så nu ska vi samla papper.

    Nån som kan svara på vad det är för papper, och så har jag sett att några skrivit om slupapper som skickas in i slutet, vad innebär det.

    Skulle vara jätteintressant om nån ville berätta mer vad som händer när man får barnbesked och hur det går till i allmänhet samt hur det går till inför resan, och under resan innan man får barnet!

    tacksam för alla svar !!!!!!!

  • Svar på tråden Framme i kön till Colombia, jihooooooo!
  • Ålen returns

    Grattis, vad roligt! Jag är just nu i Colombia och njuter av livet som nybliven mamma till en jättemysig liten kille. Papperssamlandet är lite olika beroende på vilket barnhem man ska skicka till så det är lite svårt att säga genrellt. Vi samlade alla papper och fick sedan veta vilket barnhem och sedan skickades allt till Colombia. 4 månader senare fick vi BB och åkte till Colombia 4 veckor efter BB. Vi har snart varit här i 3 veckor och hoppas på att vara hemma om 2 veckor....det verkar soma tt vår sentencia kommer imorgon eller på fredag. Efter det ska man fixa colombianskt pass, svenskt pass och sedan kan man åka hem. Vi trivs verkligen här i Colombia men längtar hem till familj och vänner!

    Grattis igen och stort lycka till med ansökan!

  • Kluran

    Jag har inga svar på dina frågor, men ville titta in och skriva grattis Glad! Lycka till med papperssamlandet och hoppas att ni inte behöver vänta länge på det magiska samtalet! 

  • Namaste72

    Grattis!

    Och Ålen, vad härligt det låter! Välkomna hem!


    { Mamma till världens finaste dotter }
  • Gnista

    Är du med i Googlegruppen som Pixelmia startat? Den är super, där får du svar på alla frågor! Inboxa henne om du ej är det så får du info om hur du går med. Grattis till att få starta

  • Gnista

    Tillägg: I Colombia får man barnet i sin vård direkt när man kommer (max några dagar efteråt, om man tex anländer en helg) och barnet bor med en på hotellet under hela vistelsen. Det finns alltså ingen tid på resan som är "innan man får barnet"

  • KimKatt
    Gnista skrev 2010-10-20 20:09:55 följande:
    Är du med i Googlegruppen som Pixelmia startat? Den är super, där får du svar på alla frågor! Inboxa henne om du ej är det så får du info om hur du går med. Grattis till att få starta
    Roligt att det även finns en sådan grupp
  • Simba79

    Ett stort grattis!!! 

    Är lite nyfiken på vilken kötid ni har, vi väntar också på att få starta upp för Colombia...  

Svar på tråden Framme i kön till Colombia, jihooooooo!