• Jag bryr mig inte vad ni tycker

    Pilgrimsmusslor

    Hur smakar de egentligen? Det kan väl inte vara som vanliga musslor?

  • Svar på tråden Pilgrimsmusslor
  • Blå damcykel

    Har ätit en en gång. Som abbas fiskbullar. Kan lika gärna varit det, men det tror jag inte eftersom det var på en restaurant. Men gott var det inte...

  • MrsMommy

    Jag gillar det, men de har inte så mycket smak i sig, kryddningen avgör. Lite gummiaktig konsistens, inte alls likt blåmusslor.

  • Jag bryr mig inte vad ni tycker
    MrsMommy skrev 2010-10-20 19:55:06 följande:
    Jag gillar det, men de har inte så mycket smak i sig, kryddningen avgör. Lite gummiaktig konsistens, inte alls likt blåmusslor.
    Som bläckfiskringar alltså.
  • bakeacake
    Jag bryr mig inte vad ni tycker skrev 2010-10-20 20:02:22 följande:
    Som bläckfiskringar alltså.
    smakar absolut inte som bläckfiskringar... Det är hälgerån att säga det...
    www.hertiginnans.wordpress.com - Projekt Beach 2011
  • Amazina

    Asgott!! Lindade i parmaskinka och stekta till perfektion.

  • Jag bryr mig inte vad ni tycker
    bakeacake skrev 2010-10-20 20:03:10 följande:
    smakar absolut inte som bläckfiskringar... Det är hälgerån att säga det...
    Nu menar jag konsistensen.
  • MrsMommy
    Jag bryr mig inte vad ni tycker skrev 2010-10-20 20:14:26 följande:
    Nu menar jag konsistensen.
    Nej, inte alls lika segt, mer som marshmallows kanske... Svårt att förklara.
  • Jag bryr mig inte vad ni tycker
    MrsMommy skrev 2010-10-20 20:15:41 följande:
    Nej, inte alls lika segt, mer som marshmallows kanske... Svårt att förklara.
    Då kanske man ska pröva det någon dag.

    Vad ska en nybörjare tänka på?
  • Amazina

    Smakar mer vit fisk än mussla måste jag säga. Vi äter det rätt ofta. Tycker det känns lyxigt till förrätt.

  • Amazina

    Min man kanderar dem i råsocker och steker dem i smör eller lindar dem i parmaskinka och steker. Servera till tjock balsamvinäger eller en salsa med tomat, avokado och mango kanske. Finns masso med bra recept på nätet.

  • Stinis Olsson

    Det viktiga är hur man tillagar dem, de ska ha en "halvfast" konsistens men steker/tillagar man dem förlänge så blir de gärna gummiaktiga tyvärr. Jag älskar pilgrimsmusslor och har ätit i de flesta former men de godaste är enkelt smörstekta enligt mig. Stek på hög värme så de lätt får färg i ganska mycket smör, men bara så de får fin stekyta och det är viktigt att de är färska- inte samma sak annars.

  • Jag bryr mig inte vad ni tycker
    Amazina skrev 2010-10-20 20:18:01 följande:
    Smakar mer vit fisk än mussla måste jag säga. Vi äter det rätt ofta. Tycker det känns lyxigt till förrätt.
    Det låter gott.
  • MrsMommy
    Amazina skrev 2010-10-20 20:19:58 följande:
    Min man kanderar dem i råsocker och steker dem i smör eller lindar dem i parmaskinka och steker. Servera till tjock balsamvinäger eller en salsa med tomat, avokado och mango kanske. Finns masso med bra recept på nätet.
    Det lät gott!

    Ja, det är en populär förrätts-ingrediens på restaurangerna, känns lite lyxigt, men inte jättegott i stora mängder. I somras fick jag en ceviche med lax, kräftor och pilgrimsmusslor med granatäpple och kokos, väldigt exotiskt och galet gott!
  • Jag bryr mig inte vad ni tycker
    Amazina skrev 2010-10-20 20:19:58 följande:
    Min man kanderar dem i råsocker och steker dem i smör eller lindar dem i parmaskinka och steker. Servera till tjock balsamvinäger eller en salsa med tomat, avokado och mango kanske. Finns masso med bra recept på nätet.
Svar på tråden Pilgrimsmusslor