• Signatur

    Varför fastnar bullarna i formen?

    Ja, det undrar jag. Min teori är att det kanske är för varmt underifrån. Någon som vet??

  • Svar på tråden Varför fastnar bullarna i formen?
  • Bissa

    Jag gör alltid bara direkt på plåten på bakplåtspapper. Det är ju inte så mkt fett i bullar...kanske kan det vara det delvis

  • NoomiNoomi

    Vad har du för bullform?

  • Signatur

    Har testat massor med olika formar. Just nu har jag Toppits.

  • mammacatta

    socker kan smälta fast i bullformen, och har man inte tillräckligt med fett så fastnar d ihop. sen fungerar mjöl exakt som lim, och har använts som det i många hundra år

    mina fettbomber till bullar fastnar inte, men förr när jag bakade magrare så var d som lim däri...
    så svaret är MERA FETT
    ett magert alternativ är att ha i en burk kesella, det gör jag i mina lussekatter.

  • UWO BaraJag

    Kan bara hålla med mammacatta. Mina fastnar inte hellet och de är sådana att jag skulle få livslång portning hos viktväktarna om de visste...
    Jag brukar vara lite snål med fettet i själva degen men sen ösa på i fyllningen. Alternativet är kanske att du gör gropbullar så fyllningen aldrig når själva formen?

  • Signatur

    Hmmm, ska alltså testa att vräka på *ännu* mera smör. Jaja, då blir det gott iaf

Svar på tråden Varför fastnar bullarna i formen?