Ni med ekbänkskivor i köket, SNÄLLA hjälp mig med!!
Hej alla där ute :)
Jag och min kille har renoverat ett gammal hus. Köket är vårat dröm kök MEN det har inte blivit som vi tänkt oss :(
Vi valde ek bänkskiva som vi oljat in själva. SJUKT SNYGGT! Var det från början, men nu efter ca en månad så är delen mellan vask och spis HELT FÖRSTÖRD!! Självklart förstår jag att man inte kan lämna stora vattenpölar och tro att det inte ska bli fläckar men det är rena helvetet ( förlåt för språket!!). Vi är så försiktiga hela tiden och torkar bort så FORT det kommer något på men det lyckas bli fläckigt ändå. Jag läste någonstans att en kille använt sig av någon olja som samlade ihop vatten och så till små klumpar istället för att det sjönk ner i träet? känner någon igen det?
Vad har ni använt för olja?? Snälla, det måste finnas bättre olja än våran! Alla som har oljade ekbänskivor ska väl kunna laga mat? och ni med barn???
Jag kommer fortsätta att vara försiktig men jag måste kunna laga mat och diska/använda vattnet utan att köket ska bli helt förstört, VÄL??
Jag har användt Finishing Oil / sidenmatt från Liberon.
Jag vet att det är många av er som kan, jag ber er.. ge mig lite tåd och tips!!
tack på förhand!!