• Charlottee

    Lussekatter med kesella

    Hittade ett recept på lussekatter me kesella i. Kesellan ska tydligen göra lussekatterna saftiga o goda. Nån som provat ett recept me kesella i? Smakar de annorlunda?

  • Svar på tråden Lussekatter med kesella
  • wozzgirl

    Ja och de blev jättegoda!!!

  • VI4

    Jag har ett jättebra recept på lussekatter med kesella i, det är bara dom som duger här hemma nu och dom är jättegoda och väldigt saftiga!! Väl värt att prova!!

  • Pockadockan

    Kan jag får receptet?

  • Nevy

    Jag kan absolut tipsa om kesella i lussebullarna, dessutom så testade jag kesella vanlij en gång, och det blev supergoda saftiga bullar.

  • wozzgirl

    Jag har testat med creme fresh oxå o det blev oxå lyckat.

  • wozzgirl

    Kesella i degen gör saffransbrödet både saftigare och hållbarare.

    Ingredienser
    35 st
    50 g jäst
    100 g smör
    5 dl mjölk
    250 g Kesella lätt
    2 påsar saffran, ca 1 g
    1 1/2 dl socker
    1/2 tsk salt
    ca 17 dl vetemjöl
    russin
    1 ägg Gör så här
    Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Baka ut degen till saffranskusar. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

  • wozzgirl

    Lussebullar
    Hela köket doftar av nybakat saffransbröd. Här är receptet!

    Ingredienser
    ca 35 st
    50 g jäst
    100 g smör
    5 dl mjölk
    250 g Kesella lätt
    2 påsar saffran, 1 g
    1 1/2 dl socker
    1/2 tsk salt
    ca 17 dl mjöl

    Garnering:
    russin

    Pensling:
    1 ägg Gör så här
    Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min Källa:

Svar på tråden Lussekatter med kesella