• bubblebubbleanna

    Kyckling i barnmat

    Undrar om någon vet om det är okej att använda mörad kycklingfilé när man gör egen barnmat?
    Man ska ju inte ge barn under 1 år mat med salt.  


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-04 16:08
    med mörad kyckling menar jag fryst kyckling
  • Svar på tråden Kyckling i barnmat
  • La Lola

    Jag hajar inte varför så många tror att det finns det totalt saltförbud...?.....
    Ger ni inte bröd, smör o div pålägg tex med salt i innan 1 års ålder alltså?

    Det man ska undvika är att tillsätta salt. Alltså att inte salta maten.

    Gör man kycklinggryta till ett barn så tar man kanske 1 filé, massa grönsaker, det blir såsigt....det lilla salt som då fanns i filén från början märks ju inte.

    Som en jämförelse; när min äldsta var bebis innehöll burkmaten tillsatt salt.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • syster78

    Är helt med La Lola här, jag hade inte en tanke på att fryst kyckling skulle innebära salt när jag gjorde kycklingpure till son förra året. Det fins ju salt i ett flertal saker precis som La Lola säger.

    Och nej, det händer inte något magiskt natten mot 1-årsdaegn som gör att barnet därefter klarar saltintag så myclet bättre. Dessutom ska ju även vuxna vara försiktiga med saltet ju. Gör ni kycklingpure med gott samvete till era barn!

Svar på tråden Kyckling i barnmat