• Segelvind

    Frysa Creme Fraiche?

    Ja, så lyder frågan! Har en burk smaksatt creme fraiche som går ut i datum imorgon och jag hinner inte använda den. Kan man slänga den i frysen som den är? Eller ska man ta bort foliet och hälla över i annan burk?

    Är den användbar när man tar ut den igen??

  • Svar på tråden Frysa Creme Fraiche?
  • dazazz

    Vanlig crème fraîche har jag fryst och använt i matlagning. Har fryst i originalförpackningen. Den blir lite grynig har jag för mig så frågan är hur den är kall. Tycker man borde kunna röra om ordentligt för att bli av med det, men det har jag inte testat.

    Men om den är oöppnad så blir den ju inte dålig på dagen. Har du kanske tid att använda den i helgen?

  • Frontline

    Den blir inte så bra att frysa in, men om du lagar till en sås av den så kan du frysa in den...

    Så stod det på första träffen när jag googla på just frysa in creme fraiche


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Miralicia

    Går utmärkt att frysa crème fraiche, men den blir lite grynig när den tinar så när man sen ska använda den bör den kokas (då försvinner grynigheten) och inte som kall sås. Smakmässigt ska den inte påverkas.


    Allergimatblogg: utanallt.blogspot.com
Svar på tråden Frysa Creme Fraiche?