viken stekpanna / kastruller rekomemnderar du ?
Måste köpa ny stekpanna och kastruller. Rekommenderar du något speciellt märke ?
HAr en Jamie Oliver stekpanna som jag haft i några år, dyr i inköp och jag tycker den inte varit så bra.
Måste köpa ny stekpanna och kastruller. Rekommenderar du något speciellt märke ?
HAr en Jamie Oliver stekpanna som jag haft i några år, dyr i inköp och jag tycker den inte varit så bra.
Såg stekpanne test på Plus för ett tag sen (nått år sen) dom testa teflonppannor o enligt dom va icas teflon panna bäst.
Den har jag o tycker de är helt ok :)
vet någon vad jag kan köpa en stekgryta. ni vet en sådan som mormor eller farmor hade när vi var små. finns do än, eller finns det något liknande sådana?
skeppshults har fantastiska produkter i gjutjärn. Vi älskar vår stekpanna! Vanliga kastruller i rostfritt stål har vi från ikea och de är vi verkligen nöjda med. Billiga och hållt i en massa år.
Teflon använder vi inte. Jag tror inte att det är särskilt nyttigt.
Här använder vi aldrig teflonstekpanna, utan vi har några gjutjärnsstekpannor (både ärvda och nyköpta) och en gjutjärnsgryta på 5 liter. Använder varje dag!
Emaljgrytor - både ovala och runda - brukar finnas på Cervera och liknande butiker.
Det bästa är JEMIE OLIVER
På båda två alla e dyra men kvalitet är SUPER !!
Nån som provat produkter från Fiskars ?
Jag har använt Jamie oliver, ica och ikea. Alla har pajat efter ett tag, pga värmen :( Nu har jag skådat ljuset med hjälp av De Buyer kolstålspannor. Efter lite instekning behöver jag väldigt lite fett. Kostar 350:- på Cordon Bleu för en 28cm och den håller en livstid eller två :) Att det är restaurangkvalitet gör ju inte saken sämre..
o tack, köpte en hackman hardface i julas och den är redan kass. Kan man diska de pannorna med diskmedel ? Vårat första järn höll i typ 10 år och klarade både värmen o att diskas, men nu tycker jag att de flesta vi provat är skit.
Jag vet vad jag inte rekommenderar, och det är Hackman. Köpte en stekpanna (förstasortering) i iitalaoutleten i Haparanda. Den bågnade efter ett par användningar och jag mejlade in en reklamation. De skickade visserligen en ny, men den bågnade också, värre än den första. I Hardfacegrytan har teflonet släppt och blivit bränt och ugnsformen fick vi slänga efter ett par användningar.
Den stekpanna jag har varit absolut nöjdast med med non stick-beläggning är en traktörpanna från Dukas eget märke som har hållit finfint i många herrans år.
Men nöjdast är jag med min gjutjärnsgryta, inhandlad för en femtiolapp på loppis.
Jag har betat av säkert fyra olika Jamie Oliver stekpannor och inte varit nöjd mer än de första veckorna. De slits fort i botten.
Jag som har lagat oerhört mycket mat under åren med minst tio till middag varje dag tycker generellt att alla behandlade stekpannor har svårt att hålla bottenbeläggningen särskilt länge oavsett vad de kostar.
Vi har provat ICA:s (OK) men behöver också bytas ut med jämnat mellanrum men är i alla fall billigare. Fiskars är nog den som hållit längst hemma hos oss men även den är på upphällningen nu.
Köpte en Le Creusetr gjutjärnsstekpanna nu sist och den är ganska bra.
Bäst är min mormors gamla Skeppshult, gjutjärn. Den funkar till allt!
Kastruller blandar vi IKEAs som funkar på induktionshäll och mina gamla Olofström som är helt opåverkade efter att ha använts dagligen i 30 år och som helt otippad visade sig fungera på induktion.
Håller med andra om att Hackman-pannan är skräp! Köp inte den! Har haft min i 6 månader och den är redo för återvinningsstationen!
Däremot kan jag varmt rekommendera deras kastruller! Håller en evighet, eller åtminstone mer än 10 år. Har några stycken och fått dem i bröllopspresent... över 10 år gamla alltså. Ser nya ut, trots daglig användning.
En bra stekpanna.... då rekommenderar jag Tefal! De håller i flera år!