• HaMiBe

    Bra BVC i Malmö

    Hej!

    Undrar om någon har någon erfarenhet av ett bra BVC med vana av regnbågsfamiljer i Malmö? 

     

  • Svar på tråden Bra BVC i Malmö
  • HaMiBe

    Ingen som har något tips! Hoppas inte tystande innebär dåliga erfarenheter...

  • JunisMammi

    Tror inte det finns någon med speciell inriktning eller extra vana. Kanske familjens hus då jag fått känslan av att andelen regnbågsfamiljer är större runt Möllan. Vi gick på den närmaste, vilket för oss var Sundet i Limhamn. Vår BM var jättetrevlig och vi kände oss aldrig annorlunda. Hon tog t.ex själv upp möjligheten att vi båda skulle kunna amma.

    Vi frågade om det fanns specialla träffar, men det fanns inte då i alla fall utan man går i vanlig grupp. Det var heller inte så att vi blev uppdelade i mamma-/pappagrupper under föräldrarutbildningen, det var dessutom bara två halvdagar.

    Vi upplevde inga problem alls varken där eller senare på förlossningen och BB. Men tanke på babyboomen i Malmö så har de stora grupper och har inte tid att ha speciella inriktningar för någon grupp. Sen är det ju babyboom bland flatorna också, så jag tror att ni inte är de första oavsett vilken MVC ni väljer.

    Kanske beror det lite på vilken attityd man själv har också. Är man inställd på att det skulle kunna bli problem för att man är två tjejer kanske man har lättare för att känna sig annolunda eller diskriminerad. Vet ju att vissa (båda här och bland våra vänner) tagit illa vid sig för att BM råkat glömma att säga partner istället för pappa på föräldrarutbildningen. Vår BM sa fel ibland, men vi såg ju att hon ansträngde sig för att säga partner och det räcker för oss.

Svar på tråden Bra BVC i Malmö