• Tola

    Måste väll finnas fler som råkat äta lite rått kött?

    Åt en hamburgare och såg efter en stund att den var lite rosa innuti.
    Hade det varit min första graviditet hade jag haft panik..
    Nu skulle jag bara vilja höra att fler råkat äta lite rått kött o att det gått bra..

    För det finns väll fler?  

  • Svar på tråden Måste väll finnas fler som råkat äta lite rått kött?
  • Siriva

    Ja, inte blir jag hysterisk om det slinker ner något "förbjudet".
    Under min första graviditet var vi en vecka på Gotland och vi åt massor av rökt fisk (östersjöfisk så klart).
    Jag åt lite, men var återhållsam med annan fisk efter det (för att kompensera).

    Beställde en pastarätt där det stod att det var gorgonzola i och jag antog att det var tillagad, men när rätten kom ut var det smulad ost ovanpå pastan och såsen, men det åt jag så klart. 

    Det är ju inte det råa köttet eller gorgonzolan i sig som är farligt utan risken för bakterieinfektionen man kan få.
    Fisken skulle jag bedöma  som lite mer riskabelt en där är det ju mängden som avgör. 

    Däremot avstår jag aktivt från sådant som jag är osäker på (är osten pastöriserad? etc.) 

  • flingansnö

    jag råkade smaka på köttfärssmeten när jag gjorde köttbullar.... innan jag kom påmig hade jag svalt.... men det gick bra, min dotter är frisk!

  • Tre små grodor

    Råka? Det gör jag på flit. Men inte så ofta dock.

  • Hoppfull84

    fast alltså hur ofta har man inte ätit rosa/rött kött innan man var gravid? hur många gånger har ni blivit sjuka av det? aldrig gissar jag. det är ju inte större risk att bli sjuk av rått kött bara för att man är gravid. men OM man blir sjuk så är det ju inte så bra för bebben, men som sagt risken att faktiskt bli sjuk är ju rätt så minimal oavsett om man är gravid eller ej.

  • Tola

    Ne.. så är det ju faktiskt:) 


    Hoppfull84 skrev 2010-11-16 16:17:11 följande:
    fast alltså hur ofta har man inte ätit rosa/rött kött innan man var gravid? hur många gånger har ni blivit sjuka av det? aldrig gissar jag. det är ju inte större risk att bli sjuk av rått kött bara för att man är gravid. men OM man blir sjuk så är det ju inte så bra för bebben, men som sagt risken att faktiskt bli sjuk är ju rätt så minimal oavsett om man är gravid eller ej.
  • Poena

    Jag har ätit rosastekt kött flera gånger under graviditeten och barnet verkar fortfarande må bra
    Är i v 38. 

  • kixan
    Tre små grodor skrev 2010-11-16 16:11:44 följande:
    Råka? Det gör jag på flit. Men inte så ofta dock.
    hehe, jag också. det har min far lärt mig är gott. :p kul att man inte är ensam.
    A -03, F -05, BF 20/11 -10
  • La Lola

    Javisst!
    Men då har det ju varit kött som varit fryst innan. Dvs, ingen risk för toxoplasma.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Zäta

    Smakar ni på köttfärssmeten?
    Låter ju så himla äckligt!!
    Menar konsistensen eller så..
    Men sen är jag löjlig med och gillar ALDRIG rosa kött. 

  • Margaux

    Sa länge det har varit fryst(och det antar jag) sa är det ju ingen fara med toxoplasma i alla fall!
    Men visst ska man vara generellt försiktig med köttfärs.... Blodig biff at jag ofta under graviditeten sa lánge det hade varit fryst innan....

  • Mia386

    Ja, jag har ätit kött som har varit rosa. Och jag dricker mjölk direkt från mina föräldrars bondgård... :) 

Svar på tråden Måste väll finnas fler som råkat äta lite rått kött?