• SaraET

    Min dotter blir slagen och mobbad varje dag i skolan och skolan gör inget!!

    hej
    jag har en dotter på nio år hon har gått i denna skola i fyra år snart detta började med mobbing och jag försökte ta det med skolan men de tyckte de hade kontroll på det och jag gav ej upp jag försökte men de ville ej lyssna sedan det kom in en pojke i skolan förra året har hon blivit slagen varje dag i skolan nu vill hon inte gå i skolan!!! Jag tog för två års sen kontakt med skolchefen för denna kommun och hon ville inte lyssna på mig så väl rektorn han vägrade ta på sig detta!! Så jag skickade in för några månader sen en anmälan till skolan till DO och en handläggare där tyckte det var mer som misshandel och kränkning så hon skickade vidare det till skolinspektionen men jag väntade inget hände jag skickade ett mail förklarade att detta var en akutsituation för min dotter men ej något svar än idag gkorde jag även en polisanmälan om detta och nu känns som om jag står i en återvändsgränd ..snälla finns det något mer jag kan göra??

  • Svar på tråden Min dotter blir slagen och mobbad varje dag i skolan och skolan gör inget!!
  • 2små2stora

    Anmäla skolan till skolverket, eller tala om för rektprn att du kommer att anmäla skolan om de inte får stopp på mobbningen.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • a mor

    Var på som en bandhund, ring dit och påpeka. Gå till skolan ofta och visa dej. Prata med lärarna. Prata med skolsköterskan. In till rektorn och prata. och då du gjort allt detta börjar du om igen tills du ser resultat. Släpp inte greppet om dom ett par månader i taget, utan bit dej fast tills dom inte har något val än att lyssna på dej. Varje gång du stannar av tror dom att det är lugnt och då stannar dom av också. Tillåt dom inte göra det.

  • SaraET

    3busfrön hej! jo detta har jag försökt med men han skyller på at det är min hemmiljö som är problemet hur kan det vara om min dotter längtar hem när hon är i skolan han vägrar inse att den skolan har sjukt stora brister detta har även hänt  andra föräldrar.....

  • Nani

    Vad bra att du är så engagerad. Jag blev mobbad och ingen gjorde ett skit. Jo mamma gick till skolan å läraren osv... men inget hände förrän man blev äldre och klasserna ändrades. Det ska inte få fortsätta.

  • SaraET

    jo detta har jag gjort jaghar varit väldigt aktiv i skolan i de tre första året men nu den senaste så funkar det inte men  jag ska kolla med skolverket .....ge upp ne det gör jag inte mina barn är allt för mig!!!

  • 2små2stora
    SaraET skrev 2010-11-17 19:44:13 följande:

    3busfrön hej! jo detta har jag försökt med men han skyller på at det är min hemmiljö som är problemet hur kan det vara om min dotter längtar hem när hon är i skolan han vägrar inse att den skolan har sjukt stora brister detta har även hänt  andra föräldrar.....


    Då ringer du till skolverket.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • SaraET

    Något måste hända det är för mycket prat om det men ingen återgärd sker och dettt är barn som drabbas mest och någon måste sätta ner foten och få slut på detta jag önskar jag var den som kunde hjälpa alla barn som blir drabbade men man är inte stålkvinna men för min flicka är jag och jag vet den skolan har alldeles för många brister jag ska göra allt för ögonen ska öppnas för den skolan och något händer

  • lunapark

    Mobbning är skit. Ta din dotter från skolan, byt skola, flytta om det skulle behövas. Ring upp mobbarnas föräldrar och ta ett snack med mobbarna.

  • Göteborgstjej

    Har du pratat med mobbarnas föräldrar?
    Kräv ett möte på skaolan där alla inblandade är med!

  • Matilda02

    Hej!
    SaraET, om du läser det här får du väldigt gärna kontaka dig. Jag skriver just nu en bok om det som du berättar.
    Den ska komma ut i juni 2011, och handla om vilken hjälp barn får som utsätts för brott i skolan. Jag skulle gärna vilja lyssna på din berättelse och höra hur det gått med polisanmälan, skolinspektionen osv.
    Maila mig gärna på matilda.rangborg@gmail.com
    Hälsningar
    Matilda

  • Tinnys

    Du anmäler till skolverket. Du polisanmäler skola, rektorn och även eleverna. Du tar bort ditt barn och kräver hemundervisning tills de har löst problemet eller så byter du skola NU. Hade det varit mitt barn hade jag bytt skola och gjort alla anmälningar.

  • Maijlo

    Även om det kan låta drastiskt tycker jag att du ska flytta på din dotter. Ge henne en chans att återhämta sig och bygga upp självförtroendet på en skola som ser henne och värdesätter hennes om individ. Var noggrann i ditt val av ny skola och förklara läget för skolan (inte för alla elever utan personalen i elevvårdsteamet så att de kan vara stöd för henne). Jag har som lärare själv tagit emot en elev som flyttade långt från sin kommun för att få en chans att hitta sitt självförtroende och bygga upp sin självkänsla. För den eleven var det en vändpunkt och h*n växte verkligen under den tiden.

    Hoppas att du snart får gensvar och att din dotter får chansen att börja om i en annan miljö!
    Mvh
    Majjlo

  • Gullis

    Nu kommer jag in lite sent i diskussionen... men har ändå några tankar. Hoppas de kan vara till nytta!
    Är mamma till ett barn som blivit mobbad i många år och vi har kämpat för att få detta att sluta, vilket det nu gjort. Under en lång tid så hade lärarna enskilda samtal med de elever som var dumma, men det fortsatte ändå. Vi som föräldrar fick aldrig veta något kring dessa samtal och föräldrarna till barnen de hade samtalen med fick oftast inte veta något heller.

    Skolan är enligt lag skyldiga att upprätta en likabehandlingsplan och starta ett "kris-team" om det finns minsta misstanke om mobbning eller särbehandlande.
    Den planen ska de stämma av med föräldrar, barn och personal och den ska visa vad de tänker göra åt problemet.

    I de bästa fall är det lärarna själva som drar igång denna plan. Så var det inte i vår sons fall.
    Det var inte förrän en kompis till mig, som är lärare, berättade vilka skyldigheter skolan har som vi äntligen förstod vad vi kunde göra för att försöka lösa problemet.

    "Enligt Barn- och elevskyddslagen ska alla skolor främja barns och elevers lika rättigheter och aktivt arbeta för att förebygga diskriminering och kränkningar. Så snart en skola får kännedom om att ett barn eller en elev känner sig kränkt är den skyldig att agera.


    Alla skolor ska ha en likabehandlingsplan som ska följas upp och utvärderas varje år."

    Vi skickade ett mail till rektor, lärare, skolsköterska, kurator, fritidspersonal där vi gjorde en anmälan om mobbning för vår son. Vi skrev även ett mail till alla föräldrar i klassen där vi berättade om vad vår son upplevt och att vi dragit igång planen
    Det tog inte mer än en halv dag innan det blev fart på hjulen. Vi blev kallade till möte dagen efter, alla berörda
    inom skolan blev engagerade, och sonen fick en kontaktperson som han skulle rapportera minsta lilla
    incident till. Vi hade tur - han fick välja den i personalen som han kände mest förtroende för. Hon ingick
    egentligen inte i teamet...  De flesta föräldrar var alldeles förfärade över vad som pågick i skolan, men en del föräldrar ringde eller mailade och undrade "vad i h-te" vi höll på med. (Dj-a snobbar!) Men, det är bara att lyssna och fundera på vad man kan lära sig av folk med den attityden....

    Det som hände därefter var att när något inträffade på skolan så tog personalen och "intervjuade" både vår son och den som var antagonisten. Efter två, tre såna intervjuer så tycker de flesta barn att det är jobbigt att ständig behöva förklara hur de tänkte vid incidenten och behövde rita kartor för att visa hur det gått till.... Så det tog slut. MEN - vi fick också många samtal från personalen om hur jobbigt det var för dem att vi dragit igång detta. Alla dessa samtal skedde utanför deras arbetstid - var det inte över nu? Mådde vår son inte bättre nu?    

    Vi frågade vår son om han ville byta skolan, men det ville han inte. Därför kämpade vi för att han skulle kunna vara kvar. Att flytta på den som är mobbad löser inte problemet - det är de som mobbar som är problemet och som behöver hjälp för att sluta. Det fanns en kille som var ledare för alltihop. Han gjorde aldrig något själv, så han kunde vi aldrig "komma åt". Däremot hans hantlangare.... Dvs han som fysiskt slog ner min son på skolgården etc. Hans föräldrar fick jag bäst kontakt med för man vill inte vara förälder till ett barn som är elakt mot ett annat barn.

    Ett annat råd jag fick var att göra en polisanmälan om det var fysiskt våld. Då kontaktas Soc vad gäller barnet som slår. Detta behövde vi aldrig göra eftersom vi fick bra kontakt med de barn som slogs. Det värsta var barnen som var "ledarna" och som sa till de andra vad de skulle göra..... 

    Hoppas att det lösts sig - annars hoppas jag att mina tankar kan hjälpa till. Det är en fruktansvärd situation att hamna i! KRAM 

  • VonBulldog

    Gör en polisanmälan anmäl kommunen det är deras ansvar att skolan fungerar för alla, gör även en polisanmälan på ditt barns lärare, så får dom förklara sig, varför dom tillåter mobbing. det står i vår grundlag att det är en obligatorisk skolgång i Sverige och då ska också tryggheten finnas där. Gör också en polisanmälan på föräldrarna till dom som mobbar om du vet vem ungarna är, föräldrar har ansvaret för barn som inte är myndiga. Jag vill också att debatten ska fram att man plockar ut alla mobbare från vanliga skolor och sätter dom i specialklasser, självklart ska det ha konsekvenser att mobba andra likaså ska det stå i betygen varför dom blir förflyttade till specialklasser. Barn som mobbar behöver hjälp dom är ju övergivna av sina föräldrar och börjar komma snett i samhället allaredan vid tidig ålder. Gör polisanmälan direkt det är du faktiskt skyldig ditt barn.

  • VonBulldog

    Du kan också ta ditt barn ur skolan tills den dagen skola och kommun kan garantera ditt barns säkerhet, jag lovar dig att det blir fart på dönickarna i kommunen, man ska ALDRIG stå med mössan i handen och fråga snällt. Du och ditt barn har FULLT stöd i lagen och rättigheterna än mycket tydliga, inte fjanta med byråkrater KRÄV din rätt och ditt barns trygghet. Jag har själv gjort detta för en del år sedan och jag lovar dig att det blev fart på grejerna, 2 lärare bytte också skola till en annan kommun, dom klarade inte av pressen från mig med anmälningar möten och mina framläggningar i den lokala median om hur uselt jag tyckte dom skötte sitt jobb. Om du inte orkar ge dig på kommun och skola med full kraft så uppsök en advokat som hjälper dig sök rärrshjälpså du kan söka en advokat som är hård i nyporna osch som är intresserad av att röja runt i grytan med dom sovande lärarna

  • undine

    Jag vill säga att det är jättebra att du bryr dig i detta!!!

    Jag blev mobbad från och till av olika personer mellan klass 2-9. Ingen gjorde ett skit. Mina föräldrar brydde sig inte och jag hade ingen att gå till.

    Du ska ha stor beröm för att du orkar!!
    Dock har jag inget råd i hur du kan göra, andra kan nog det bättre här, men du ska ha mycket, mycket beröm för att du engagerar dig!!! {#emotions_dlg.flower}


    It's nice to be important, but it's more important to be nice!
Svar på tråden Min dotter blir slagen och mobbad varje dag i skolan och skolan gör inget!!