Farligt för barn äta rare nötkött? orolig!
Vi blev bjudna på en ryggbiff av några vänner och en var helt rosa förutom en stekyta. Värden påstår den hade nått 70 grader i temperatur men det har jag svårt tro på eftersom den var ljusrosa hela vägen utom på ytan.
Vet inte hur länge den var i ugnen. Jag ogillar rosa/rött/blodigt kött men vill verkligen inte mitt lilla barn ska få i sig sånt pga risken för EHEC mm.
Nu hann de bjuda mitt lilla barn innan jag kunde hindra dem.
Jag själv petade i mig några bitar men fick sedan äckel-känslor och bad få den welldone.
Brukar man inte fråga sina gäster hur de vill ha sitt kött?? märkligt sätt.
De verkar inte ha koll på hur man gör med maten riktigt....Skulle inte förvåna mig om de trodde att 70 grader var själva ugnstemperaturen och inte köttets mitt-temperatur, för de verkar inte alls vet ahur man tillagar sådan mat.
Som sagt: stekyta och sedan helt ljusrosa hela vägen innuti....USCH.