Hur laga till kyckling med ben?
Jag har "kyckling bitar" med benen kvar.
Hur lagar man till det?
Alla tips mottages tacksamt...
Jag har "kyckling bitar" med benen kvar.
Hur lagar man till det?
Alla tips mottages tacksamt...
Precis som när man lagar kyckling utan ben dock så måste det bli lite varmare inuti så köttet närmast benet blir helt tillagat
Eller är det recepttips du är ute efter?
/Becca
marinera, lägg i en form och in i ugnen runt 1 timme.
tack tack,
ja gärna recept tips,
ska pröva elims tpis, men jag har benig kyckling tilll flera middagar så gärna flera recept!
LEMONCHICKEN
Ingredienser
kycklingben 8-10 st
2 citron
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
olivolja
salt och peppar
1 gul lök
2 dl buljong
2 msk tomatpuré
1. Tvätta citronerna väl och riv det gula av skalet.
2. Pressa ur citronsaften
3. Blanda samman citronskal, citronsaft och pressad vitlök.
4. Rör ner oregano och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
5. Pensla benen med citronblandningen. Lägg benen i en ugnsfast form och slå ev. överbliven citronblandning runt om.
6.Finhacka löken och fräs den i lite olivolja i stekpanna. Rör ner buljong och tomatpuré. Låt koka 2 min utan lock. Häll löksåsen över köttet.
7. Tillaga kycklingen i ugn, 200 grader 20-30 min. Ös ibland.
Servera lemonchicken, dekorerad med tunna citronskivor, med kulpotatis och sallad.
KYCKLING MARENGO
Ingredienser för 4 personer
1 kyckling i bitar
10 smålökar
1 brk krossade tomater
1 dl vitt vin
2 dl grädde
150 g färska champinjoner
3 msk mjöl
2 tsk basilika
2 tsk timjan
1 knivsudd cayennepeppar
salt, svartpeppar
smör
1. Blanda mjölet med örter och kryddor, vänd kycklingbitarna däri. Bryn bitarna i smöret i en gryta.
2. Stek löken och svampen försiktigt och lägg över i grytan. Slå på grädde, vin och tomater. Låt koka tills kycklingen är färdig.
3. Servera med kokt jasminris.
Kycklingben med Coca-cola BBQ och tomat & brödsallad
Ingredienser - 4 port
8 st kycklingben
Coca-cola BBQ
1/2 dl Coca cola
1/2 dl ketchup
1/2 st finhackad gul lök
2 msk Worchester sås
3 st tomater
2 skivor italienskt lantbröd
16 st Calamata-oliver
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 bit 50 g parmesanost
salt och peppar
Gör så här
Koka upp ingredienserna till Coca-cola BBQn, låt den puttra i 15 min tills den tjocknar.
Pensla kycklingbenen med lite olja, salt och svartpeppar. Grilla dem tills de har fin färg, ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 65°C.
Skär tomaterna i klyftor och brödet i tärningar. Plocka basilika bladen. Blanda i en skål med olivoljan och oliverna, strö över riven parmesanost.
Servera tillsammans med BBQ-såsen.
lägg bröstbitarna in i ugnen lite senare. lårbitarna tar nämligen längre tid att bli klara, så om du har bröstbitarna i direkt från början så kan de bli torra och tråkiga
en marinad som jag gillar är även denna
1-2 msk olja
saften från 1 apelsin
4 msk honung
2 msk riven färsk ingefära
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1. Bryn kycklingklubborna i oljan. Lägg över dem i en ugnssäker form.
2. Blanda juicen av apelsinen med honungen, den rivna ingefäran, pressade vitlöksklyftorna och salt & peppar.
3. Häll marinaden över kycklingen.
4. Ställ in ca 25 minuter i ugn, 200°C.
Åh, tack så jättemycket!
Vad gott allt låter!
Ska pröva en av dessa till middag!
Tack!
Jag gjorde lemonchicken,
den blev jättegod!
Ska pröva en av de andra seanre i veckan!
Tack!
Jag laste och trodde forst att du fragor om hur man lagar till en kcyklinh med ben -alltsa med fotterna
Taco klubbor!!
8-10 kyckling klubbor
2 dl matlagningsyoghurt
1 påse tacokryddor
en klick smör.
Blanda yoghurt och krydda och lägg kletet och kycklingen i en påse. Låt ligga i kylen minst en timme. Blir bara godare ju längre det ligger!
Starta ugnen på 200 grader. Bred ut kyckling och kletet i en långpanna, klicka över smör och stek i 20 minuter.
Servera klubborna varma eller ljumma. Gärna med potatissallad.
Enkelt och gott!!
Malin1976,
det låter väldigt gott,
måste prova det också!
Ja det är gott och så himla enkelt, men du får ju kolla tiden vet ju inte om du har större eller mindre bitar, men det förstår du säkert själv!
Malin1976,
jo jag är alltid paranoid vad gäller kyckling, så jag tenderar att steka den för länge om något... Tack igen för receptet!