• malin ulrika

    Hur laga till kyckling med ben?

    Jag har "kyckling bitar" med benen kvar.
    Hur lagar man till det?
    Alla tips mottages tacksamt...

  • Svar på tråden Hur laga till kyckling med ben?
  • Jagular

    Precis som när man lagar kyckling utan ben dock så måste det bli lite varmare inuti så köttet närmast benet blir helt tillagat
    Eller är det recepttips du är ute efter?

    /Becca

  • elims

    marinera, lägg i en form och in i ugnen runt 1 timme.

  • malin ulrika

    tack tack,
    ja gärna recept tips,
    ska pröva elims tpis, men jag har benig kyckling tilll flera middagar så gärna flera recept!

  • elims

    LEMONCHICKEN

    Ingredienser
    kycklingben 8-10 st
    2 citron
    2 vitlöksklyftor
    2 tsk oregano
    olivolja
    salt och peppar
    1 gul lök
    2 dl buljong
    2 msk tomatpuré

    1. Tvätta citronerna väl och riv det gula av skalet.
    2. Pressa ur citronsaften
    3. Blanda samman citronskal, citronsaft och pressad vitlök.
    4. Rör ner oregano och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
    5. Pensla benen med citronblandningen. Lägg benen i en ugnsfast form och slå ev. överbliven citronblandning runt om.
    6.Finhacka löken och fräs den i lite olivolja i stekpanna. Rör ner buljong och tomatpuré. Låt koka 2 min utan lock. Häll löksåsen över köttet.
    7. Tillaga kycklingen i ugn, 200 grader 20-30 min. Ös ibland.

    Servera lemonchicken, dekorerad med tunna citronskivor, med kulpotatis och sallad.

    KYCKLING MARENGO
    Ingredienser för 4 personer
    1 kyckling i bitar
    10 smålökar
    1 brk krossade tomater
    1 dl vitt vin
    2 dl grädde
    150 g färska champinjoner
    3 msk mjöl
    2 tsk basilika
    2 tsk timjan
    1 knivsudd cayennepeppar
    salt, svartpeppar
    smör

    1. Blanda mjölet med örter och kryddor, vänd kycklingbitarna däri. Bryn bitarna i smöret i en gryta.
    2. Stek löken och svampen försiktigt och lägg över i grytan. Slå på grädde, vin och tomater. Låt koka tills kycklingen är färdig.
    3. Servera med kokt jasminris.

  • elims

    Kycklingben med Coca-cola BBQ och tomat & brödsallad

    Ingredienser - 4 port
    8 st kycklingben

    Coca-cola BBQ
    1/2 dl Coca cola
    1/2 dl ketchup
    1/2 st finhackad gul lök
    2 msk Worchester sås

    3 st tomater
    2 skivor italienskt lantbröd
    16 st Calamata-oliver
    1 kruka basilika
    2 msk olivolja
    1 bit 50 g parmesanost
    salt och peppar

    Gör så här
    Koka upp ingredienserna till Coca-cola BBQn, låt den puttra i 15 min tills den tjocknar.
    Pensla kycklingbenen med lite olja, salt och svartpeppar. Grilla dem tills de har fin färg, ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 65°C.
    Skär tomaterna i klyftor och brödet i tärningar. Plocka basilika bladen. Blanda i en skål med olivoljan och oliverna, strö över riven parmesanost.
    Servera tillsammans med BBQ-såsen.

  • fipa2

    lägg bröstbitarna in i ugnen lite senare. lårbitarna tar nämligen längre tid att bli klara, så om du har bröstbitarna i direkt från början så kan de bli torra och tråkiga

  • elims

    en marinad som jag gillar är även denna

    1-2 msk olja
    saften från 1 apelsin
    4 msk honung
    2 msk riven färsk ingefära
    1-2 pressade vitlöksklyftor
    salt & peppar

    1. Bryn kycklingklubborna i oljan. Lägg över dem i en ugnssäker form.
    2. Blanda juicen av apelsinen med honungen, den rivna ingefäran, pressade vitlöksklyftorna och salt & peppar.
    3. Häll marinaden över kycklingen.
    4. Ställ in ca 25 minuter i ugn, 200°C.

  • malin ulrika

    Åh, tack så jättemycket!
    Vad gott allt låter!
    Ska pröva en av dessa till middag!
    Tack!

  • malin ulrika

    Jag gjorde lemonchicken,
    den blev jättegod!
    Ska pröva en av de andra seanre i veckan!
    Tack!

  • Lamilla

    Jag laste och trodde forst att du fragor om hur man lagar till en kcyklinh med ben -alltsa med fotterna

  • Malin1976

    Taco klubbor!!
    8-10 kyckling klubbor
    2 dl matlagningsyoghurt
    1 påse tacokryddor
    en klick smör.

    Blanda yoghurt och krydda och lägg kletet och kycklingen i en påse. Låt ligga i kylen minst en timme. Blir bara godare ju längre det ligger!
    Starta ugnen på 200 grader. Bred ut kyckling och kletet i en långpanna, klicka över smör och stek i 20 minuter.
    Servera klubborna varma eller ljumma. Gärna med potatissallad.

    Enkelt och gott!!

  • malin ulrika

    Malin1976,
    det låter väldigt gott,
    måste prova det också!

  • Malin1976

    Ja det är gott och så himla enkelt, men du får ju kolla tiden vet ju inte om du har större eller mindre bitar, men det förstår du säkert själv!

  • malin ulrika

    Malin1976,
    jo jag är alltid paranoid vad gäller kyckling, så jag tenderar att steka den för länge om något... Tack igen för receptet!

Svar på tråden Hur laga till kyckling med ben?