• plastkotte

    baka lussekatter med trådsaffran, hjälp?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-29 19:14
    råkade visst vara lite för snabb på tangenterna ;)

    hur som helst, som rubriken säger, hur bakar man lussekatter på bästa vis med trådsaffran?

    bor i england och här verkar jag endast kunna få tag på denna typ av saffran, men hur gör jag för att få bästa resultat? måste såklart "mortla" saffranen, hur gör jag de? har googlat lite och vissa verkar rekommendera att mortla saffranen med socker..

    tack på förhand :)
  • Svar på tråden baka lussekatter med trådsaffran, hjälp?
  • Rosa30

    Ja, mortla med sockerbit är vad jag hört också. Lättare att få det finkornigt då. Eventuellt kan man också tillsätta lite alkohol (typ 1 msk) för att lösa ut saffranssmaken bättre.

  • Frökenolson

    blanda saffranen med lite sprit, då får du ut smakerna ordentligt. Jobbar som bagare och använder bara det...

  • plastkotte

    Frökenolson: ska man mortla den först o sen blanda med lite sprit? Hur mycket? :)

  • Frökenolson
    plastkotte skrev 2010-11-30 00:14:45 följande:
    Frökenolson: ska man mortla den först o sen blanda med lite sprit? Hur mycket? :)

    Bara rör ut den i spriten, jag har ganska stora trådbitar i mellan 0,5-1cm, det beror ju på hur mycket saffran du har ;)


    Men 1/2 msk eller så blir nog lagom för hemmabruk!

Svar på tråden baka lussekatter med trådsaffran, hjälp?