pasta carbonara med råa ägg i!
När jag gör pasta carbonara blandar jag grädde, ost, ägg och vitlök som jag sedan blandar med pastan och fläsket...
Då blir inte ägget mer än varmt... är det farligt att äta när man är gravid??
När jag gör pasta carbonara blandar jag grädde, ost, ägg och vitlök som jag sedan blandar med pastan och fläsket...
Då blir inte ägget mer än varmt... är det farligt att äta när man är gravid??
Svenska ägg får man äta i precis ALLA former.
och även OM det skulle vara salmonella i äggen, så är det ingen fara för barnet, utan bara jobbigt för dig.
Här i Tyskland, där salmonella förekommer, så avråder man från råa och löskokta ägg.
Anledningen är att man lättare drabbas av infektionen eftersom immunsystemet är lite svagare under en graviditet. Det är alltså mamma-skydd och inte baby-skydd, men salmonella är nog aldrig speciellt lustigt.
i sverige så är det VÄLDIGT ovanligt med salmonella i ägg, det finns i princip inte. se till att äggen du köper är från svenska gårdar så ska det inet vara någon fara.
Tack :D