Om det bara är till mat, är det faktsikt inga större bekymmer. Det går. OK, ni kommer inte att leva på Oxfilé, men ni behöver inte leva på nudlar heller. Gäller bara att ni är lite hemma bland grytor å kastruller. Har matlådor å lite förvaringsmöjligheter i form av kyl/frys.
Börja med billiga basvaror, såsom:
Rotfrukter och potatis – kokta, mosade, i gratänger, till soppor och grytor.
Torkade baljväxter som bönor och linser – koka som tillbehör, ha i grytor, forma till biffar
Ris och gryn – som tillbehör, till müsli, gröt, bullar och biffar
Lök – till löksoppa, dryga ut köttbullar, ger smak i alltKöttfärs – till limpa, bullar, biffar
Kål – till soppa, kålpudding och dolmar
Ägg – stekta, till pannkakor, raggmunkar och omeletter
Pasta – servera till pastasås
Nudlar – lägg till grönsaker, buljong, soja
Sen är det bara att börja leta billiga tillbehehör i reklambladen som kommer på helgen. Lägga ned lite tid där, så får man ihop det.
Man måste sluta handla på dagsbasis, lägga upp vecko meny och planera handlingen. That´s hove it´s done ;)