• Renesmee

    Vad är skillnaden på Kristyr och Glasyr?

    Vad är skillnaden på Kristyr och Glasyr?
    Vad är det vita man har på pepparkakor och kan någon även ett bra recept?

    =) 

  • Svar på tråden Vad är skillnaden på Kristyr och Glasyr?
  • Purpurbräcka
    Renesmee skrev 2010-12-18 11:20:17 följande:
    Vad är det vita man har på pepparkakor och kan någon även ett bra recept?
    Rör ner florsocker i äggvita tills det får lagom konsistens (lagom = tillräckligt löst för att spritsa och tillräckligt fast för att inte flyta ut).
  • Renesmee

    Tack för svar!! =)


     


    Bara en fråga...skall det på före eller efter pepparkakorna varit i ugnen?

  • Purpurbräcka
    Renesmee skrev 2010-12-18 11:32:40 följande:

    Tack för svar!! =)


     


    Bara en fråga...skall det på före eller efter pepparkakorna varit i ugnen?


    Efter, när de har svalnat.
  • Bevabus

    Jag tycker faktiskt det fungerar mycket bättre att skippa äggvitan och bara använda vatten och florsocker. Tycker det går lättare att spritsa då. Tycker det smakar bättre också. Men det gör man ju som man vill


    There's a difference between speaking your mind and being a judgmental a**hole. Walk the line.
  • Hannathu
    Bevabus skrev 2010-12-18 11:37:47 följande:
    Jag tycker faktiskt det fungerar mycket bättre att skippa äggvitan och bara använda vatten och florsocker. Tycker det går lättare att spritsa då. Tycker det smakar bättre också. Men det gör man ju som man vill
    det är glasyr

    Konditorn på jobbet lärde mig göra en riktigt bra kristyr att spritsa med (göra snygga istappar mm oxå)

    Vispa en äggvita till hårt skum med en knivsudd salt och en droppe ättika
    Sikta ett paket florsocker i en bunke
    rör ner lite äggviteskum i taget tills konsistensen är som fast sockrekakssmet
Svar på tråden Vad är skillnaden på Kristyr och Glasyr?