• Muffe80

    Kan man skålla mandel dagen innan? Och kan man göra marängbotten dagen innan, hur förvaras den?

    Som rubriken säger...

    Går det att skålla mandel dagen innan den ska ätas till glögg?

    Kan man göra marängbotten dagen innan men lägga på smet och dekorera den dagen den ska ätas?
    Hur förvarar man då marängen?

  • Svar på tråden Kan man skålla mandel dagen innan? Och kan man göra marängbotten dagen innan, hur förvaras den?
  • Madelene m

    ingen bakexpert men ja brukar ha den i ugnen över natten.. utan värme of course.. :)

  • byggd av bomull

    Vad gäller mandeln så går det utmärkt! Vi brukar skålla en massa mandel till 1:a advent och sen förvara i en glasburk under hela december.

  • Muffe80

    Tack för svar! då blir det att förbereda lite. tänkte om mandeln kanske skrumpnade ihop eller så... :)

    Marängen är jag osäker på förvaring men ugnen kanske funkar :)

Svar på tråden Kan man skålla mandel dagen innan? Och kan man göra marängbotten dagen innan, hur förvaras den?