Annie2012 skrev 2010-12-23 11:12:05 följande:
På restaurang dricksar du minst 15%(På slutsumman för besöket, före skatt) Min amerikanska fru kör med tumregeln 10% om servicen var riktigt dålig, 15% om den var helt okej och 20% om den var superb! En amerikansk servitör tjänar $2,13 i timman, så de lever på dricksen. :)
I övrigt förväntas man dricksa taxichafförer, pizzabud, folk som parkerar din bil (Value parking), bagagebärare, room service, städare på hotellet (men med fruns ord, bara om man stökat ner ordentligt) Kort sagt - alla som ger dig service. För serviceyrken dricksar du ca. 15% och möjligtvis någon eller några extra dollar om taxichaffören hjälpt dig med väskorna.
Frugan hittade en bra guide här:
money.cnn.com/pf/features/lists/tipping/
Lycka till och ha en underbar resa! :)
$2.13 i timmen stämmer nog inte då minimilönen brukar vara högre än så, i NJ är den runt $6, inte mycket det heller så de behöver all dricks de kan få.