• johhi
    Äldre 29 Dec 13:35
    890 visningar
    1 svar
    1
    890

    Bihåleninflammation - över 5veckor nu

    Hej jag har ett problem,
    har haft bihåleninflammation nu i över 6 veckor kanske, visserligen har det varit lite till och från .. började först att jag hade ont i runt 1½ vecka, då tog jag mig taget o drog till Vårdcentralen och fick diagnosen för bihåleninflammation o tog nån penicilin, tog tabletterna i runt 10 dagar eller vad man nu ska ta det, men runt 8 dagen så kändes det att det började avta.. dock drygt en vecka senare så fick jag återfall och har haft inflammationen nu igen i kanske 4veckor efter det,
    Har varit hos VC igen för nån vecka sen och fick nån tub för att rengöra bihålerna, däremot har inflammationen inte avtagit, men värken kommer o går snarare än att sitta i hela tiden, kan ha ont en dag, sen inget nästa men ont igen nästa.. 

    Det besvären jag har i allmänhet är :
    Trötthet
    Grov slemhosta ( flera gånger per dag)
    Lock för öronen samt tinnitus ibland ( ibland känns det som öronen sprängs när jag snyter mig)
    Ont i käken (båda sidorna) - Ibland även på tänderna i sig
    Nu senaste dagarna har jag haft ont i brösten ibland

    Problemet i sig är att jag röker också, men nu har jag verkligen fått damp på detta för vill verkligen tillbaka till träningen, så rökningen slutade jag nu.

    Det börjar bli rätt jobbigt och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, kan det  vara så att jag har nån form av akut bihåleninflammation ? Och hur länge håller sig inflammationen egentligen?

  • Svar på tråden Bihåleninflammation - över 5veckor nu
  • Apotek­aren
    Äldre 4 Jan 13:23
    #1

    Hej!


    Jag förstår att det är jobbigt när det blir så långdraget. Vanligen går en bihåleinflammation över inom någon vecka/några veckor. Eftersom du verkar ha varit sjuk länge nu så tycker jag det låter som om en läkare borde titta på detta igen, kanske en som är specialist inom området öron-näsa-hals. Prata med din vårdcentral om hur du ska gå vidare för att må bättre, att du slutat röka är ju jättebra.


     


    Mvh Catharina

Svar på tråden Bihåleninflammation - över 5veckor nu