Kladdkaka
Recept: Karin Andrén
Foto: Jonas Melcherson
Mager kladdkaka ? hurra! Kladdkaka är något som hela familjen gillar men det kan bli mycket fett och socker på en gång. Här kommer en betydligt magrare och kalorisnålare variant.
Njut med gott samvete! och servera med lättglass och bär. Det är bara 3 g fett per bit!
Före
Vanlig kladdkaka
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk florsocker
1 tsk marg till formen
Näringsvärde per portion:
Energi 294
Kolhydrater 46
Protein 4
Fett 10
Efter
Smalare kladdkaka
Nästan fettfri!
1 kaka, 8 bitar
Tillagningstid ca 45 min
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl kesella, 1%
1 dl vetemjöl
Näringsvärde per portion:
Energi 183
Kolhydrater 34
Protein 5
Fett 3
1 tsk margarin eller smör, till formen
1 msk florsocker, till garnering
Gör så här
1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
kÄLLA: www.tasteline.com/default.ns&lintDocumentID=3546