• Aakashan

    Grötbröd

    Jag gick en restaurangutbildning i slutet på 80-talet och där gjorde vi nåt om heter grötbröd, alltså bröd på överbliven gröt.
    Det var verkligen jättegott, saftigt och smakrikt.

    Men, nu hittar jag inte receptet. Det är ju inte så att jag har bakat det nångång, men när man har barn och gör gröt relativt ofta och får en slatt över så kommer ju tankarna... 

    Nån som känner igen grötbröd? Och vet hur man gör? 

  • Svar på tråden Grötbröd
  • Aakashan

    Ja, jo det var ju ganska självklart att det var gröt i
    Men tänkte mer på jästider etc....

  • mimmi14

    jag kokar en gröt på 2 dl dinkelflingor, 50 gr smör och 2,5 dl mjölk till en tjock gröt.
    häll i 2,5 dl mjölk till. blanda i jästen när blandningen har svalnat.
    häll i övriga ingredienser. låt jäsa 30-40 min.

    50 gr jäst
    2 msk brödsirap
    1 kryddmått salt
    ca 10 dl mjöl av någon sort
    jag brukar ta 5 dl lantbrödsmjöl eller rågsikt och 5 dl vetemjöl.
    knåda degen i 5 min.

    delar degen och bakar ut till ca 25 thekakor. nagga och låt jäsa 30 min på plåten.
    225 grader i ca 7-8 min


    Ge kärlek och du får massor tillbaka.
  • Missimo84

    Jag lägger bara i lite gröt och minskar lite på vätskan. Brukar göra 1-2 portioner havregrynsgröt.

Svar på tråden Grötbröd