• mamma till tre busungar

    Goda fiskrecept!!

    I vår frys bor åtskilliga fiskfiléer och fiskblock! Jag vill göra av med dem men har inspirationstorka, Ge mig nu några goda recept! 

    Inget med ägg i pga allergi i familjen. 

  • Svar på tråden Goda fiskrecept!!
  • mamma till tre busungar

    Mjölkproteinallergi också iofs men de mesta mjölkprodukter brukar gå att ersätta.

  • viseversa

    Svarta maja... tror den heter så!

    vit fisk
    champinjonkräm
    svart stenbitsrom
    creme frech(stavas?)
    Lite salt och peppar
    potatis att koka till.

    Lägg fisken i en ugnsform och smeta på champinjonkrämen. Blanda creme frech,salt peppar och ev det som är kvar av champinjonkrämen i en bunke.
    Häll allt över fisken och in i ugnen. Tyvärr vet jag inte hur varm ugnen ska vara men ca 200 grader kanske? i ca 20-30min till fisken är klar. ja man får testa sig fram.

    Klicka över stenbitsromen på fisken och ät mer pressad potatis. Gott och väldigt lätt=) 

  • mamma till tre busungar

    Låter mumsigt men jag undrar om mjölkfri champinjoncreme står att finna....crème fraîchen går ju att ersätta men...kan man utesluta champinjoncremen?

  • viseversa

    Sen brukar min mamam göra en fisksoppa som också är EXTREEMT god.

    Har tyvärr inte exakt recept men jag vet på ett ungefär.

    man behöver...

    creme frech
    grädde
    2 påsar saffran
    rivna morötter
    purjolök
    fisk(valfri)
    musslor
    räkor
    crabstiks
    bläckfiskringar
    Ja det man gillar helt enkelt.

    Blanda saffran,creme frech,grädde,rivna morötter och purjolök,salt i en stor kastrull. Häll på vatten så det blir en soppa inte gryta. När allt kokat upp och inga klumpar finns så häll i fisken och resten av ingredienserna och låt sjuda ett tag tills fisken är genomkokt. tar inte såå lång tid. obs det ska INTE rå koka för då blir det bara smet av allt. Servera med bröd.
     

  • viseversa
    mamma till tre busungar skrev 2011-01-06 17:15:34 följande:
    Låter mumsigt men jag undrar om mjölkfri champinjoncreme står att finna....crème fraîchen går ju att ersätta men...kan man utesluta champinjoncremen?
    nope det är den som gör hela saken. men jag tror inte det är mjölk i den. men jag är inte säker. 
  • viseversa
    viseversa skrev 2011-01-06 17:10:21 följande:
    Svarta maja... tror den heter så!

    vit fisk
    champinjonkräm
    svart stenbitsrom
    creme frech(stavas?)
    Lite salt och peppar
    potatis att koka till.

    Lägg fisken i en ugnsform och smeta på champinjonkrämen. Blanda creme frech,salt peppar och ev det som är kvar av champinjonkrämen i en bunke.
    Häll allt över fisken och in i ugnen. Tyvärr vet jag inte hur varm ugnen ska vara men ca 200 grader kanske? i ca 20-30min till fisken är klar. ja man får testa sig fram.

    Klicka över stenbitsromen på fisken och ät mer pressad potatis. Gott och väldigt lätt=) 
    Smeten ska inte vara för tjock så är det en kräm mer än en smet så kan man hälla på lite vatten eller en skvätt grädde så den blir rinnigare.
  • mamma till tre busungar
    viseversa skrev 2011-01-06 17:16:58 följande:
    nope det är den som gör hela saken. men jag tror inte det är mjölk i den. men jag är inte säker. 
    Får kolla det! Ditt andra recept lät supergott! Aioli till det...Tungan ute
  • viseversa
    mamma till tre busungar skrev 2011-01-06 17:18:46 följande:
    Får kolla det! Ditt andra recept lät supergott! Aioli till det...Tungan ute
    Det ÄR supergott jag lovar=). När min mamma gör den soppan på tex kalas så äter folk så det sprutar ur öronen på dom=). Och det är inte speciellt svårt heller!
  • erajka

    Fiskgratäng med dillsås
    ett fiskblock

    potatismos (jag gör eget)

    såsen:
    2 msk smör
    3 msk mjöl
    4dl mjölk
    2 krm salt
    1 krm svartpeppar
    1 dl dill (jag använder torkad dill från santamaria, finns i kryddstället tar så mkt tills det smakar gott)

    skär fisken i 2 cm skivor (jag använder tinad fisk), smörar en form lägger i fisken där + saltar 1- 2 tsk ungefär, sätter över alu folie, in i ugnen 200 grader i ca 15 min. Tar ut formen kletar på potatismos. Häller över såsen, brukar slänga på riven ost med (frivilligt) Sedan in i ugnen igen ca 10 min

    Såsen görs på följande vis:
    smält smöret, vispa ner mjölet i smöret. Häll sedan i mjölken, låt koka upp och häll sedan i kryddorna.

  • erajka

    kan tillägga att barnen ÄLSKAR maträtten och vill gärna äta den massa gånger. Även min man gillar den som inte är så förtjust i fisk

  • Frozen

    Koka lite vatten med en grönsaksbuljongtärning, blanda i creme fraiche och torkad timjan. Lägg fiskblocket i en form, häll över såsen och sätt in i ugnen, typ 200 grader i 20-30 min, beror ju lite på fisken bara hur lång tid det tar att bli klar. Väldigt enkelt men gott :) Funkar med ris eller potatis till.  

  • Missimo84

    Fiskgratäng:
    Skiva fisken i en smord form
    Salta och peppra
    Lägg hackad lök över
    Blanda cremefraiche och majonäs med en pressad citron och hackad dill.
    Ställ i ugnen ca 30 min 200 gr
    Enkelt och gott, löken blir lite lagom i konsistensen

  • mamma till tre busungar

    Tack för allas fina recept! Tar gärna mot fler!

  • kariba

    Panera fileér i mjöl, krydblandning,  ägg och ströbröd. Stek i margarin och servera potaismos till. Jag brukar krydda med citronpeppar och dill.
    Barnen älskar det.

    Kokt torsk med äggsås är jättegott!

  • timmy97

    Den här rätten är så galet god att vi kan äta den flera ggr i veckan. KAn självklart göras mildare genom att använda mindre mängd sambal. Numera använder jag aldrig receptet utan smakar av själv.

    Ingredienser 4 port 600 g fiskfilé, t ex sej
    1 tsk salt
    1 vitlöksklyfta eller 1/2 gul lök
    1/2-3/4 dl smör-&rapsolja
    1 dl hackad persilja
    pressad saft av 1/2 citron
    1 msk honung
    1 tsk sambal oelek
     

      Gör så här


    Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt. Skala och finhacka vitlök eller gul lök. Rör ihop smör-&rapsolja med lök, persilja, citron, honung och sambal oelek. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med ris, gärna blandat med lättkokta grönsaker.

Svar på tråden Goda fiskrecept!!