• Anbe

    Recept m kycklingfile.Gärna m grädde

    Vill ha goda recept på kycklingfile.Får gärna vara grädde i eftersom jag har mycket av det i kylen.

  • Svar på tråden Recept m kycklingfile.Gärna m grädde
  • Lena

    Kyckling i citrussås


    4 kycklingfileer
    1 apelsin
    1 citron
    1 buljontärning
    3 dl vatten
    0.5 tsk dragon
    2 msk vetemjöl
    2.5 dl mellangrädde
    persilja
    honung


    Pressa apelsinen och citronen. Tillsätt vatten, buljong och kryddor. Dela kycklingfileerna i 2-3bitar var. Lägg dem i citrussåsen och låt koka i 15-20min.Rör ut mjölet i grädden. Tillsätt grädden. Låt koka i 3-4 min. Smaka av med honung och tillsätt hackad persilja.


     


    Zucchinikyckling

    1 stekt kyckling
    smör
    2 vitlöksklyftor
    1 zucchini (ca 300g)
    2 msk pressad citron
    1 hönsbuljongtärning
    2 dl vatten
    1 tsk rosmarin
    4 lagerblad
    2 tsk soja
    1 dl vispgrädde


    Dela kycklingen i småbitar och pressa vitlöken. Stek i smöret. Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingen låt puttra i 5 min utan att det kokar. Smaksätt med salt och peppar.

  • Jenny Hä

    Stek Kycklingen (kryddad) , blanda grädde o chilisås o valfria kryddor, häll över o låt puttra en stund . Servera med ris o ev en sallad . Enkelt o gott.

  • mamma till tre busungar

    Bryn kycklingfiléer lite snabbt.Behöver inte steka igenom. De ska få färg och yta bara! Lägg i en ugnsform tillsammans med bitar av röd/gul/orange paprika. Blanda grädde, mangochutney, smulad hönsbuljongtärning, curry, pressad vitlök, peppar och om ni gilar starkt lite sambal oelek eller chili.. Häll över i formen! Ugn 200 grader 20 min cirka, kanske lite längre. Servera med ris, gärna jasmin!

  • Nape

    Chicken á la King!

    Man bryner kycklingen i bitar
    Häller på grädde (+ eventuell mjölk)
    Kycklingbuljong
    Lägger i en strimlad röd paprika och champinjoner (hela champinjoner blir supergoda om de sakta kokar med länge, de suger åt sig smaken)

    Koka en bra stund på svag värme, red eventuellt såsen

    Enkelt och gott!

  • Anbe
    mamma till tre busungar skrev 2011-01-08 10:57:41 följande:
    Bryn kycklingfiléer lite snabbt.Behöver inte steka igenom. De ska få färg och yta bara! Lägg i en ugnsform tillsammans med bitar av röd/gul/orange paprika. Blanda grädde, mangochutney, smulad hönsbuljongtärning, curry, pressad vitlök, peppar och om ni gilar starkt lite sambal oelek eller chili.. Häll över i formen! Ugn 200 grader 20 min cirka, kanske lite längre. Servera med ris, gärna jasmin!
    Tack för alla goda recept,dom ska testas fast idag blir det denna m sambal oelek då vi gillar stark mat!
  • bubbelmaja

    En enkel variant vi gör ibland är.

    stek kycklingfilébitar, röd paprika och champinjoner i smör. Häll av så du får bort spadet (främst det bruna från svampen)
    Mixa grädde med mjukost och valfria örter. Häll på kycklingen och låt koka lite.  


  • Anbe
    mamma till tre busungar skrev 2011-01-08 10:57:41 följande:
    Bryn kycklingfiléer lite snabbt.Behöver inte steka igenom. De ska få färg och yta bara! Lägg i en ugnsform tillsammans med bitar av röd/gul/orange paprika. Blanda grädde, mangochutney, smulad hönsbuljongtärning, curry, pressad vitlök, peppar och om ni gilar starkt lite sambal oelek eller chili.. Häll över i formen! Ugn 200 grader 20 min cirka, kanske lite längre. Servera med ris, gärna jasmin!
    Blev supergott!!!!
Svar på tråden Recept m kycklingfile.Gärna m grädde