• Perni

    Biobarn med speciella behov hinder för adoption?

    Hejsan, vi har en fantastisk liten tjej på 13 månader som har speciella behov. Hon är sen i utvecklingen, nedsatt hörsel och har vissa andningsbekymmer. Tyvärr kan man inte hitta en diagnos på henne vilket gör att det teoretiskt finns en risk på 25-30% att ett syskon får samma sak. Hon älskar andra barn och vi vill väldigt gärna ha fler barn och ett syskon till henne. Därför har vi precis startat upp vår adoptions process. Nu undrar jag om det är fler därute med barn som har speciella behov som har eller vill adoptera ett syskon. Har det varit ett problem för er att få medgivande? Hur har utredarna ställt sig till att man redan har ett barn som "kräver lite extra"? Kramar till er alla därute

  • Svar på tråden Biobarn med speciella behov hinder för adoption?
  • en glad

    Det ställer förstås extra krav på att ni är en resursstark familj som har tid, kraft och energi över för ytterligare ett barn med särskilda behov (vilket man måste utgå ifrån att alla adopterade kan vara) - så det går inte att ge ett generellt svar på din fråga (hur det påverkar er möjlighet att få medgivande) - det bror på vilka personer ni är, vilket nätverk ni har och situationen i övrigt.

  • VickiLee

    Vi är i början av vår resa, ska på vårt första info-samtal i nästa vecka. Vi har tre biologiska barn men önskar en liten till, galet tycker vissa av våra vännerGlad
    Vår älsta son har autistiska drag, utv.störning och svårbehandlad ep, med andra ord speciella behov.......men världens bästa storebror som älskar sina syskon. 
    Ska fråga hur dom ser på att man har barn som faktiskt kräver det lilla extra utöver det normala. Återkommer till din tråd efter det. 
    Jag har arbetat med barn och ungdomar med handikapp såsom autism och/eller utv.störning i många år och varit i kontakt med flertalet familjer med adopterade syskon. Kan dock vara annorlunda nu..
    Er flicka kommer ju ha växt på sig innan ett syskon kommer och mycket kommer ske i hennes utveckling på dessa år.
    Vicki

  • basketmia

    Vår stora tjej som nu är 6 år har speciella behov och är sen i sin utveckling. Detta ställde inte till med något problem i utredningen, det var mer så att utredaren såg att vi klarade av att ta hand om ett barn med speciella behov vilket var en fördel eftersom vi till slut adopterade ett SN-barn från Kina (hjärtfel så inget som påminner om det som storasyster har). Vi talade dock om för utredaren (och förstås FFIA när vi valde SN) att vi inte ville ha mer än ett barn i särskolan för det var vi som familj inte säkra på att vi klarade av.

    Det "problem" som det ställde till var att Thailand inte accepterade oss som adoptivföräldrar pga detta. Detta är jag väldig tacksam för idag för hade vi valt Thailand hade vi fortfarande inte ens haft papper i landet. Vi valde istället Kina och 48-timmarslistan och har nu varit hemma med vår son i 1 1/2 år.

  • MammaTillPrinsessor

    Våra två äldsta barn är båda adopterade och vårt första var ett barn med speciella behov men det var inget som de gjorde någon grej av när vi skulle adoptera nummer två och då också var öppna för barn med speciella behov. Lycka till med allt-adoption är ett sagolikt härligt sätt att bli förälder på men en bergocdalbana av känslor på vägen På ett postivt sätt...


    Mamma till 5 underbara barn födda 02,03,04,06 och 08
  • Perni

    Hej igen,

    Tack för era svar, det känns skönt att det inte verkar hopplöst. Vi ska träffa familjeättssekreteraren om två veckor och det ska bli intressant att höra vad hon säger. Lycka till till alla som är mitt uppe i processen med adoption & speciellt till er som har barn med speciella behov, det skulle vara roligt att höra hur det går för er!

    Kramar Perni

  • chloe08

    Vi har en precis fått medgivande för syskon. Vår prins som vi adopterat visade sig ha SN. När vi började utredningen sa utredarna att de kommer att utreda oss lite extra noga att det är svårare att få medgivande samt om man får medgivande så försvårar det att hitta land att adoptera ifrån. Men efter att  de sett att vi har tid, ork och kärlek mer än nog till ett till barn, så blev vi godkända
    Nu avvaktar vi svar från adoptionsorganisation ang. land, de har redan varnat oss om att det kommer att bli tufft att hitta. Så  nu är det nervöst och vänta på svar...........

  • chloe08

    Yihoo! Nu har vi fått svar att det finns ett land för oss!!! vi hade nästan börjat tro att det var kört, vilken lycka. Vi kommer att få ett syskon till prinsen!!!!

  • Perni

    Ett jättestort grattis till er!  Vilket land är det som ni ska adoptera ifrån och hur lång tid räknar de med att det kommer att ta? Kommer ni välja att adoptera ett barn med SN?

  • Ethi
    chloe08 skrev 2011-02-03 17:32:37 följande:

    Yihoo! Nu har vi fått svar att det finns ett land för oss!!! vi hade nästan börjat tro att det var kört, vilken lycka. Vi kommer att få ett syskon till prinsen!!!!


    Härligt!! Grattis!!
  • chloe08

    Vi kommer att börja samla papper till Colombia. Vi kommer inte att aktivt välja SN, sen får ju livet visa sig hur det  blir med det. Vi har fått info om att pappersamlandet kan ta upp till två månader, därefter allt mellan nån månad til ca ett år. Så förhoppningsvis så har vi syskon till nästa jul Ingen fara om det tar längre än så heller, prinsen väntade vi på 4,5 år i landet/Bulgarien.
    Tack för gratulationerna, känns overkligt ännu, vi hade som sagt trott att det var kört och nästan börjat bearbeta det.

Svar på tråden Biobarn med speciella behov hinder för adoption?