Varför ska man undvika uppvärmd mat under graviditeten?
Läste på Minbebis.com att man ska undvika att återuppvärma mat.. tex värma upp gårdagens middag och äta en till lunch dagen efter.
Varför?
Läste på Minbebis.com att man ska undvika att återuppvärma mat.. tex värma upp gårdagens middag och äta en till lunch dagen efter.
Varför?
Pga den ökade bakterietillväxten... Men har man vettig handhygien, kallt kylskåp och inte extremt känslig så är det ingen fara! Är gravid och äter ständigt gårdagens mat!
Aldrig hört förut, har varit gravid två gånger och levt på mikrad mat och fött två friska bebisar.
Det bästa att hålla sig till Livsmedelsverkets kostråd.
På såna där sidor brukar hälften vara helt felaktigt ändå.....
Är maten upphettad till rykande het är det lugnt.
Det har inte jag hört och jag har 4 barn.
Det jag har hört är att man ska vara försiktig med mat som hålls varm under lång tid t.ex. i buffeer just för att där hålls inte maten kokande varm utan lite "lagom" och då kan bakterier får en chans att öka på sig. Äter man rester till lunchen så värmer man ju upp det och äter direkt så då ska det inte vara nån fara.
Hade jag ingen aning om...Äter ständigt rester...Då lärde man sig nåt nytt..Men jag fortsätter som vanligt ^^