• Lilla pyret

    Recept på er godaste tårta tack!

    Hej.

    Inför kommande födelsedagar skulle jag behöva lite ny inspiration och recept på goda tårtor. Gärna som passar både vuxna och barn.

    Ge mig ert godaste tårtrecept tack! Glad 

  • Svar på tråden Recept på er godaste tårta tack!
  • misplacedname

    Kanske inte den allra godaste, men hur lätt som helst och bara därför så värd att göra:

    Köpta bottnar som man mjukar upp med saft. Ett lager med krossade hallon blandat med vispad grädde och det andra med chokladmousse med crisp, tror det är Ekströms som man bara blandar med mjölk. Valfri garnering. Brukar täcka med vispad grädde och bär.

  • badhairday

    Köpta tårtbottnar (man kan ju göra egna om man vill) Hallonmousse med philadelphiaost på ena lagret och vaniljkräm på andra lagret.. och sen grädde på =)

  • lunkentuss

    EN av dom godaste är jordgubb/lime.

    Vill man inte krångla till det så kan man göra en vanlig gräddtårta med bär på o ljusa bottnar, men som fylls med ett lager jordgubbsmousse o ett lager limemousse.

    1 lager limemousse:

    2 dl vispgräde
    1 dl creme fraiche
    1 dl matlagningsyoghurt
    3/4 dl socker
    1 tsk rivet limeskal
    0.5 dl pressad limesaft av 4 limefrukter
    4 gelatinblad

    Blötlägg gelatinet som förpackningen avser
    Vispa grädden lätt
    Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
    Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
    Rör ner limesaftblandningen i yoghurtblandningen och vänd sist ner grädden.
    Fyll tårtan.

    1 lager jordgubbsmousse:


    450 g jordgubbar. (Ca 1 liter.)
    3 msk pressad citronsaft
    4 gelatinblad
    1 äggvita
    1 dl socker
    1 ½ dl vispgrädde
    1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
    2. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse. Vill man ha bitar i så hoppar man över detta.
    3. Ha i 2 tsk citronsaft.
    4. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en riktig fluffig smet.
    5. Vispa grädden inte allt för hårt.
    6. Ta upp gelatinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
    7. Rör ner gelatinet i bärpurén.
    8. Rör ner purén i äggviteblandningen och blanda till en slät smet.
    9. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag.
    10. Nu ska moussen stå i två timmar i kylen tills den har stelnat lite. Fyll sen tårtan.
  • Hoppfull84

    godaste tårtan är helt klart
    http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=19469
    fast hos oss kallas den birgittatårta eller pinocciotårta.

    vi brukar ha vispgrädde både i mitten och på toppen och antingen lägga skivad banan(klassiska varianten) eller hallon(mest populärt hos oss) på båda lagren grädde. frasigt, lite segt, fluffigt och lite syrligt från hallonen.
    lätt att göra till många, då gör man bara en extra långpanna så blir det en fullstor tårta, mums!

  • Lilla pyret

    Tack för bra förslag på tårtor! Får se vad det blir.... Glad

  • Lilla pyret
    Sawah skrev 2011-01-30 21:20:06 följande:
    Här har du en tjej som driver en blogg om tårtor : lindarunn.blogg.se/
    Hon är jätte duktig, och de är jätte fina tårtor =)
    Tack för tipset Sawah! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Recept på er godaste tårta tack!