Min järngryta rostar
Tänkte precis sätta igång en stek men upptäcker då att järngrytan har rostat i botten och på locket. Vet någon hur jag får bort det så att jag kan använda den?
Tänkte precis sätta igång en stek men upptäcker då att järngrytan har rostat i botten och på locket. Vet någon hur jag får bort det så att jag kan använda den?
Smörj in den med olja
Gör jag efter varje disk så blir den inte sådär torr och rostig.
skrubba rent med en svamp eller svinto. Den måste bli helt torr efter disk, jag brukar sätta den på spisen en stund efter jag har diskat. Sen smörjer du in den med lite olja så är den som ny igen!
Det brukar gå att få bort bara med en skotte och diska ur den ordetligt och sen smörja in den med olja och bränna in den igen.
du ska koka upp vatten i den och sedan torka den torr med papper
Jag brukar diska sånt med enbart varmt vatten eller smörja in med olja efteråt.
När den torkat efter disk så smörjer du in den med olja. Varje gång.
Du kan gnida in den med salt och lite vatten och bränna den i ugnen på 200 gradera i 20-30 minuter diska sedan och smörj in med olja - den blir som ny!
Oj vad snabbt jag fick svar!!
Nu är det spännande, den är rengjord med vatten, insmord med olja och nu bränns den!
Och en regel till, använd aldrig diskmedel för att rengöra.