• Sickan

    Huvudrätt som går att förbereda i förväg?

    Vi ska ha middag snart och har idétorka på vad vi ska bjuda på till huvudrätt. Har tänkt mig någonting med fläskfilé eller kycklingfile och det måste vara någonting som går att förbereda innan och typ bara gratinera i ugnen före servering. Har ni några bra tips? Tack på förhand!

  • Svar på tråden Huvudrätt som går att förbereda i förväg?
  • Vill bli fyra

    Det går inte bra med lax? Har världens lättaste laxrecept...

  • Sickan

    Ja är det världens lättaste så Kör på!!! Alla tips är välkomna!

  • Vill bli fyra

    Man köper sådana där frysta laxbitar (som finns i fyrpack).

    För 4 pers.

    4 laxbitar
    1 tsk salt
    2.5 dl matlagningsgrädde
    2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
    2 msk lingonsylt
    1 tsk timjan
    peppar

    Ugn: 225 grader.

    Lägg fisk i ungssäker form. Salta. Blanda alla andra ingredienser och häll över. Grädda i 20 min. Kan ätas till mycket men pressad potatis är väldigt gott till.

    Du kan göra klart laxen i formen och blanda klart såsen och bara hälla över när det är dags att grädda. Så otroligt enkelt. Jag gjorde det här när jag fyllde 25 och vi var 10 pers som skulle äta. Väldigt smidigt och inte en massa tid i köket.

  • Sickan

    Låter gott och lätt. Tack!

    Fler tips?

  • MissUnderstood

    Ett supergott recept på kyckling som jag ofta får dela med mig av receptet på är detta. Det går lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Funkar med ris eller potatis.

    Provencalsk kyckling
    (4 personer)


    4 Kycklingfiléer
    Soya och olivolja för pensling av filéerna
    Citronpeppar
    Salt


    Sås:
    3 dl matlagningsgrädde
    2 grönsaksbuljontärningar
    2 msk provencalsk senap med vitlök och paprika (Står i affären där vanlig senap står)
    2 dl creme fraiche


    Gör såhär:
    Pensla kycklingfiléerna med med först soya och sedan olja
    Krydda med salt och citronpeppar
    Lägg i en smord ugnsform och stek i ugnen ca 20 min på 225 grader
    Koka ihop alla ingredienser till såsen och häll i ugnsformen när kycklingen är klar.
    Servera med pressad potatis och grönsalla

    Lycka till!


    En Smak Av Karin - ensmakavkarin.wordpress.com
  • semlorna

    Tjälknöl kan vara riktigt gott och görs nån dag i förväg och serveras kall. Bara att göra potatisgratäng, rotfrukter i ugn, kokt potatis eller vad ni nu gillar till.

  • Flamma

    Jag är väldigt svag för lasange....


    Melvin & Meya - Mina Älskade Fina Underverk
  • Kastrullresan

    Här kommer ett superbra kycklingfilérecept som funkat alla år både på bjudningar och hemma med familjen. Alla barn även matvägrare har gillat detta. Likaså mycket smak men inte starkt.

    Servera med pasta eller ännu hellre med pressad potatis så att man får med den goda såsen.


  • LindaB85

    Jag har två super enkla recept som jag bjudit på och det har varit uppskattat.

    Kycklingfile.
    Bryn dem och lägg i en ugnsform.

    Ta en skål och blanda creme fraich
    Dijon senap och hacka ner lite vanlig rökt påläggs skinka.
    (Ta efter smak och behov)

    Häll detta över kycklingen och sen kan man ta lite riven ost över man så vill....

    In i ugnen så det får lite färg bara....
    Servera med ris & sallad tex.

    Fläskfile, stek och lägg i en ugnsform.

    Du kan köpa vanliga tex blåbands gräddsås.
    Gör så mycket som behövs för att sen kunna täcka fläskfilen i formen.
    Innan så rör ner gorgonzola ost.
    Likaså där ta efter smak.
    Man kan även blanda ner svamp om så önskas.

    Servera med ris & sallad eller klyftpotatis......

    Båda två dessa går snabbt och lätt att förbereda och är väldigt goda =)

    En kompis till mig bjöd även en gång på en jättegod sak.

    Minns inte helt exakt hur receptet var.
    Men det var steka kyckling filer och lägg i en form.

    Sen skulle man blanda ner matlagningsgrädde blandat med en påse tacomix.
    In i ugnen en stund....super gott vart de =)

  • Sickan

    Vad bra recepttips! Tack alla! Nu har jag recept för flera tillfällen. Till nämnda middag lutar det åt den salamifyllda fläskfilén. Har gjort något liknande själv någon gång då man förutom fläskfilé även fyllde med mozzarella och basilika och gjorde såsen på grädde och chilisås.

  • JosefineK

    Kan ni inte gòra en gryta? De flesta grytor blir ju bara godare om de fàr stà och gotta till sig lite. Làtt att bara vàrma upp medan ni àter fòrràtt.
    Jag brukar gòra en enkel pà flàskfilè, svamp, paprika, purjo, gràdde, lite soja, kalvfond och ròdvin. Brukar bli gott.

Svar på tråden Huvudrätt som går att förbereda i förväg?