• limon

    Vilka är de bästa flingorna/müslin om man vill undvika onödigt socker?

    Familjen tycker om en skål med fil och flingor/müsli till helgfrukosten men vi har bara lyckats få tag på så sockriga sorter. Finns det egentligen något nyttigt alternativ? Kan tex en diabetiker äta flingor/müsli?

    Någon som är insatt?

  • Svar på tråden Vilka är de bästa flingorna/müslin om man vill undvika onödigt socker?
  • frida S83

    tror det finns socker i alla flingor, vill du ha socker fritt får man tyvärr göra det själv.Gjorde en häromdagen som va god o som man höll sig mätt på :)

  • Ema86

    nää.. såklart skojjade jag.  men titta på nån hälsokost butik kanske.. dom har ju lite specialare ibland.

  • mamma till tre busungar

    Sunt och gott naturella müsli kanske?

     

  • Themis

    Gör egen så vet du exakt vad som är i den:

    Utgå ifrån detta grundrecept på egen müsli och modifiera efter smak.

    Din egen müsli
    6 dl havregryn
    4 dl rågflingor
    1dl solrosfrön
    1dl linfrön
    2msk honung eller sirap
    En näve valfria nötter
    1msk kanel
    3msk Olja
    1,5 dl vatten

    Blanda oljan och vattnet separat och de andra torra ingredienserna för sig. Samla de torra ingredienserna i en bunke och häll sakta över oljan blandad med vattnet. Rosta 30 minuter i långpanna på 200 grader i ugnen. Vänd och rör om var tionde minut. Låt svalna en aning och sedan är du färdig med din egen frukostmüsli.

    källa: www.iworld.se/gor_din_egen_m%C3%BCsli.asp

  • mamma till tre busungar
    Themis skrev 2011-02-03 20:28:30 följande:
    Gör egen så vet du exakt vad som är i den:

    Utgå ifrån detta grundrecept på egen müsli och modifiera efter smak.

    Din egen müsli
    6 dl havregryn
    4 dl rågflingor
    1dl solrosfrön
    1dl linfrön
    2msk honung eller sirap
    En näve valfria nötter
    1msk kanel
    3msk Olja
    1,5 dl vatten

    Blanda oljan och vattnet separat och de andra torra ingredienserna för sig. Samla de torra ingredienserna i en bunke och häll sakta över oljan blandad med vattnet. Rosta 30 minuter i långpanna på 200 grader i ugnen. Vänd och rör om var tionde minut. Låt svalna en aning och sedan är du färdig med din egen frukostmüsli.

    källa: www.iworld.se/gor_din_egen_m%C3%BCsli.asp
    Fast den var ju sötad, med honung
  • limon
    Themis skrev 2011-02-03 20:28:30 följande:
    Gör egen så vet du exakt vad som är i den:

    Utgå ifrån detta grundrecept på egen müsli och modifiera efter smak.

    Din egen müsli
    6 dl havregryn
    4 dl rågflingor
    1dl solrosfrön
    1dl linfrön
    2msk honung eller sirap
    En näve valfria nötter
    1msk kanel
    3msk Olja
    1,5 dl vatten

    Blanda oljan och vattnet separat och de andra torra ingredienserna för sig. Samla de torra ingredienserna i en bunke och häll sakta över oljan blandad med vattnet. Rosta 30 minuter i långpanna på 200 grader i ugnen. Vänd och rör om var tionde minut. Låt svalna en aning och sedan är du färdig med din egen frukostmüsli.

    källa: www.iworld.se/gor_din_egen_m%C3%BCsli.asp
    Tack för receptet, detta ska jag verkligen prova. Frågan är om man kan slänga i lite torkad frukt oxå eller om det blir för mycket socker då...

    Även tack till alla andra som tipsat
  • pigglet
    Themis skrev 2011-02-03 20:28:30 följande:
    Gör egen så vet du exakt vad som är i den:

    Utgå ifrån detta grundrecept på egen müsli och modifiera efter smak.

    Din egen müsli
    6 dl havregryn
    4 dl rågflingor
    1dl solrosfrön
    1dl linfrön
    2msk honung eller sirap
    En näve valfria nötter
    1msk kanel
    3msk Olja
    1,5 dl vatten

    Blanda oljan och vattnet separat och de andra torra ingredienserna för sig. Samla de torra ingredienserna i en bunke och häll sakta över oljan blandad med vattnet. Rosta 30 minuter i långpanna på 200 grader i ugnen. Vänd och rör om var tionde minut. Låt svalna en aning och sedan är du färdig med din egen frukostmüsli.

    källa: www.iworld.se/gor_din_egen_m%C3%BCsli.asp
    Gör ungefär samma - mums! Har äveni pumpakärnor, kokos och russin. Gott och mättande.
Svar på tråden Vilka är de bästa flingorna/müslin om man vill undvika onödigt socker?