• Lyckad

    Vilken sås till oxfilén?

    Jag ska överaska sambon med lite lyxig mat ikväll tänkte jag, har köpt hem oxfilé och tänkta göra hasselbackspotatis till men vilken sås passar till?
    Jag vill inte ha någon bearneisesås, det är för vanligt. Gorgonzola och andra mögelostar går inte hem liksom senap, så vad kan man göra och hur?
    Finns det någon duktig kock eller kocka där ute som har lust att skänka ett tips?

  • Svar på tråden Vilken sås till oxfilén?
  • fridanumberone

    rödvinssås eller portvinssås!!! MMMMMMM!

  • Lola Jämtland

    Rödvinssås? På påse.

  • jummie

    rödvinsås

    svampsås

    gottigotti *dräglar*

  • Karpet

    Oooooj vad vi var eniga då

  • Dinturiel

    Rødvinssås, eller Jensens Pepparsås. Mums

  • kristinah

    Jensens Whiskysås ska vi ha till fläskfilé ikväll...mmmmmm....med lite matlagningsgrädde i

  • kristinah

    vill bara tillägga att whiskeysåsen INTE smakar whiskey alls...den är bara goooooood

  • MINI25

    har en supergod

    2,5 dl balsamvinäger
    4 chalottenlökar
    3,5 dl kycklingbuljong
    1 lagerblad
    svartpepparkorn

    låt balsamvinäger, skivad chalottenlök, lagerblad och svartpepparkorn koka kraftigt i 10 min. Skall bli lite sirapsaktigt. Häll sen på kycklingbuljong och låt koka i ca 5 min på hög värme.

    URGOD!!

  • Lyckad

    Gud vad mycket gott att välja på, hur ska jag nu kunna bestämma mig?
    Det lutar lite åt svampsås eller pepparsås, de har jag ingridienser till här hemma.
    Men nu har jag tips så att det räcket ett par mysmiddagar framöver Tack

    Förresten Jensens såser, är de färdiga på påse eller burk? Finns de att köpa i de flesta matbutiker?
    Whiskeysås låter gott! Gillar whiskey i alla former dessutom

  • djmugg

    Maderia är mums till oxfilé, och med bean... Samtidígt.

  • Dinturiel

    Jensens bør finnas i de flesta butiker. De ær på flaska, och man blandar såsen med samma mængd grædde. Hur god som helst.

  • MajaW

    Cantadouost, vitlök med örter, är iofs ingen sås men ack så god till både oxfilé och fläskfilé... och kyckling.. och.. Skulle kunna hålla på för alltid. God både att äta kall eller att stoppa en klick ovanpå och gratinera i ugnen.. Jaha, då blev jag hungrig då....

  • Åsa Lund

    Hemlagad murkelsås, smaskens!

Svar på tråden Vilken sås till oxfilén?