"Torkat, kallrökt eller gravat kött, exempelvis parmaskinka eller salami, bör frysas i tre dygn innan du äter det."
Gäller det även kallrökt lax? Åt det igår, vad kan hända?
Gäller det även kallrökt lax? Åt det igår, vad kan hända?
skulle tro de ja
Nja, fisk som ska ätas gravad eller till sushi fryser man pga ev fiskparasiter.
De vill ingen så i sig oavsett om man är gravid eller inte.
Ang kallrökt fisk så gäller detta:
"Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjord eller nyförpackad produkt. Kontrollera förpackningsdatum."
www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/
Så om jag ätit parma sista dagarna, finns det något jag kan göra åt det nu?
Jo, läste precis det där på Livsmedelsverkets sida och det var därför jag frågade.
Ska se till att ringa bm då och höra mig för (har inte ens ringt och meddelat graviditet så lät ju göra det med)
Spelar det någon roll hur långt gången man är gällande toxo?
Mmm vet det där med immunitet men är ju svårt att veta om man är det.
Fast iofs, har jobbat mycket som kock så borde ju åkt på det förr :P
Kan men se på proverna om man är immun?
Ska ringa imorgon :)
Tack för svaren!
(att du ens orkar svara på dessa frågor förvånar mig, ser dig svara i tråd efter tråd när det gäller mat, cred till dig!)
Illusion:
Min BM rekommenderade mig att äta omega 3 om jag inte äter mer fisk än 1 gång/vecka.