Havandeskapspenning
Sitter här och försöker skriva en ansökan för havandeskapspenning/graviditetspenning.
Och nu har jag försökt att redogöra för hur en arbetsdag på mitt jobb ser ut.
Jag skulle bara vilja ha lite feedback på om den är lätt för andra att förstå
Tack på förhand!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi börjar kl 7.00 och är som oftast 2 personer ibland 3.
Vi arbetar i ett högt tempo eftersom att i stort sett alla varor som vi fått på morgonen ska vara uppackade innan kl 9. Oftast blir det så att en person packar upp kyl och frys och en person packar upp frukt och kött.
Det brukar oftast var 1-1½ pall med kylvaror vilket innebär ca 60-120 lådor med varor.
När man packar upp kylvaror så måste man se till att det bästa datumet hamnar underst, vilket betyder att har jag tex fått 2 lådor med korv och det står 2 lådor i hyllan måste jag först lyfta bort de i hyllan för att ställa in de med nytt datum sen ställa tillbaka de två lådorna med äldre datum i hyllan. Så även om det är 80 kolli på en pall så lyfter man minst det dubbla antalet lyft.
Frukt och grönt packas också upp varje morgon och brukar var ca 2-3 pallar med ca 80-130 lådor på.
Det gäller samma regler på frukten att det nya ska stå underst. Så man tar bort alla lådor som finns på hyllan innan man ställer upp det nya.
Man går även igenom all frukt som är från dagen innan och kollar färskheten.
När kyl och frukt är uppackat är det dags att ta hand om köttet ca 40-60 lådor och frysvaror ca 40 lådor. När man packar upp frysen så är det vissa artiklar som också ska packas upp efter datum, så där är man tvungen att plocka upp tex alla påsar med kycklingklubbor ur frysboxen innan man kan lägga ner de som levererats den dagen.
Vi öppnar butiken kl 9, då sitter en person i kassan samt plockar upp torrvaror (ca 300-500 lådor) när det inte är någon kund i kassan. Vissa artiklar i torrsortimentet ska oxå packas upp så att det bästa datumet hamnar underst, då innebär det precis som i kylen och frukten att det blir minst det dubbla antalet lyft.
Den andra personen packar också upp torrvaror fram till kl 10.30 då det ska göras beställningar,(kyl, torr, frys, kött, mjölk) de ska vara klara kl 12.
Efter det så kontrolleras fruktens färskhet igen, man går även igenom kyl och kött och tar bort tomma kartonger samt fyller på om någonting tagit slut.
När alla beställningar är gjorda och torrpallar klara så går man igenom restpallar på lagret det kan vara helpallar med dricka eller tex konservburkar mm.
Vi arbetar hela tiden i ett högt tempo eftersom att vårat schema är så tight planerat.
När kvällspasset börjar så ska man ha hunnit så mycket som möjligt så att de hinner med sina rutiner.