• Svar på tråden Hur göra hemgjord rischoklad?!
  • Nånting

    Enklast är ju att smälta choklad och blanda i vårgårdaris. Sedan finns säkert massor av varianter, men det kan du säkert googla recept på.

  • Kakmonster

    Enligt Leila på TV skall du temperera chokladen först (så den inte smälter så fort du tar i dina chokladbitar). Det gör du genom att smälta 1/3 av chokladen och sedan finhackar du resten och rör i när den har smält, och rör den slät. Och sen kan du göra vad du vill med chokladen. Om den blir för tjock så kan du värma allt igen. "En gång tempererad, alltid tempererad" som hon sagt. Har dock aldrig provat detta, men detta har fastnat i mitt huvud, och så skall jag göra nästa gång.

    Lycka till!

  • Godisbebis

    Jag gör en jättegod variant utan choklad då jag och barnen är nötallergiker!

    125 g kokosfett
    1 ägg
    1 dl florsocker
    2 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    4 dl Vårgårda ris

    Smält kokosfettet, låt svalna - inte stelna. Vispa ägg och florsocker, tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör ner kokosfettet i äggsmeten, lite i taget, och tillsätt till sist riset.
    Bred ut smeten på bakplåtspapper eller klicka i pappersformar.
    In i kylen / frysen, klart!

Svar på tråden Hur göra hemgjord rischoklad?!