Tina lax för sushi
Tänkte testa att göra egen sushi och har en bit lax i frysen.
Hur ska man tina den för bästa resultat? Rumstemperatur, kylskåp, vattenbad?
Hur mycket påverkar valet kvaliten på fisken sen?
Tänkte testa att göra egen sushi och har en bit lax i frysen.
Hur ska man tina den för bästa resultat? Rumstemperatur, kylskåp, vattenbad?
Hur mycket påverkar valet kvaliten på fisken sen?
Jag tinar i rumstemp.. Men jag tinar den inte helt för den är lättare att skära så tunnt som de ska vara då...
Hur lång tid tar det`?
Jag brukar ta ut fisken dygnet innan jag ska använda den och tina i kylskåp. Då är det inte hela världen om den tinar några timmar inann den ska användas.. I rumstemp ökar risken för bakterietillväxt och eftersom man ska använda fisken rå i sushi så är det dumt att utsätta fisken för den risk.
Har du ingen plats i kylen är fisken i vattentät påse + kallvattenbad det näst bästa alternativet.
Hur lång tid tar ett kallvattenbad?
6-8 timmar skulle jag gissa.. Beror lite på tjockleken osv.
vi brukar tina den i lite varmare vatten. har märkt att vissa märken ger bättre fisk och andra sämre (trillar i bitar) oavsett hur man tinar. bäst tycker jag att det är att köpa färsk lax, då kan man göra portionsbitar och frysa in, ger bra smak och lätt att få till de storlekar man vill ha sen. viss lax man har testat smakar inget alls! prova dig fram.
Tack för alla svar, har tagit fram sushin är frysen och lagt den i kylen nu :)
Hur länge står sig sushi man har gjort klart sen? Ett dygn eller är det känsligt?