Diabetes och magsjuka
Jag har diabetes typ 1, och blev sjuk i torsdags med vinterkräksjuka. Hade diarré, kräkningar, feber, muskelvärk m.m. i ca ett dygn, och kunde inte äta någonting alls. Drack bara vatten, och lite vätskeersättning under hela första dygnet. Tog endast mitt basinsulin. (Lantus) Testade blodsocker var fjärde timme ungefär, som låg runt 8.
Nu har jag mått lite illa i två dagar efter att kräkningarna upphört, och blodsockret är högt! Jag har ätit lite, men behövt dubbelt med insulin. Det går upp till mellan 12-14 hela tiden.
Vad kan det bero på? Jag läste idag på internet att man tydligen ska ta sitt måltidsinsulin öven om man inte äter någonting, annars kan man få ketoner. Har jag fått ketoner? Är det därför blodsockret är högt? Eller hur vet man om man har fått det?
Hur gör ni andra diabetiker vid magsjuka?