• Mera Mmm

    Tips på varm/ljummen sallad som kan serveras till oxfilé?

    Ska ha en gammal vän på besök i helgen och hade tänkt bjuda på lite oxfilé till middag, men då denna person äter ogärna potatis, som i någon form annars är ett bra tillbehör till oxfilé.

    Skulle behöva tips på någon helst varm eller ljummen sallad/grönsaksblandning som skulle passa till helstekt oxfilé. Sparris med något? Rödbetor med något? Några förslag?

  • Svar på tråden Tips på varm/ljummen sallad som kan serveras till oxfilé?
  • Mera Mmm

    Mmm, jag såg det avsnitten och det är definitivt ett alternativ.

  • Bluemint

    Rödbetor i ugn med fetaost är gott. Ringla över olivolja och honung.

    Ugnsbakade rotfrukter och grönsaker kanske kan gå hem? Morötter, palsternacka, broccoli, sparris, lök, aubergine, paprika tex. Pressad vitlök över och kanske några örter som rosmarin eller  timjan. Några nävar ruccola över innan servering.

  • Tinkerbelle

    Den här är iof inte varm men god till oxfilé ändå http://louisespis.blogspot.com/2010/05/adel-hallonsallad.html

    Annars röstar jag för en varm rotfruktssallad (men är det känsligt om personen inte gillar potatis?) skär blandade rotfrukter i stavar ca 2-3 cm långa, typ grövre tändstickor. Vänd runt i olivolja. Baka i ugn ca 200 grader ca15- 20 min. Ta ut och blanda med örtkryddor som rosmarin, timjan och oregano. Salta och peppra, smula över getost och sätt in i ugnen tills osten smälter ev får lite färg. Servera med köttet och en rödvinssås.

    Annars är ju saltbakade rödbetor gott och du kan ju då blanda med gulbetor och polkagrisbetor. Servera med en fetaostcremé eller tzatziki.

    http://louisespis.blogspot.com


Svar på tråden Tips på varm/ljummen sallad som kan serveras till oxfilé?