testar igen
Ingredienser
100 g Margarin
1 dl Socker
4 dl Vetemjöl
2 Ägg
1.5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 Äpple(n)
0.5 tsk Kanel
1 dl Sötningsmedel
1.5 dl Mjölk
Äppelmuffins
Skala äpplena och skär dem i små tärningar (motsvarande ca 200 g). Rör margarin, socker och sötningsmedel tills det blir vitt. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det växelvis tillsammans med mjölken. Rör försiktigt med slickepott eller sked. Tillsätt slutligen äppeltärningarna. Fördela smeten i muffinsformar så att de blir halvfulla. Strö över kanel och socker/sötningsmedel.
Äppelkaka
Ingredienser
100 g Smör eller margarin
125 g Socker
2 Ägg
2 Äpple(n)
60 g Havregryn
120 g Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Yoghurt
Rör smör och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Skala äpplena och riv dem på rivjärnets grova sida. Rör ner de rivna äpplena i smeten. Blanda havregryn med vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt yoghurten. Häll smeten i en smord form som rymmer cirka 1 1/2 l. Sätt formen i ugnen vid 175° i 45 minuter, eller låt kakan stå tills den är gyllene och färdiggräddad. Stick i kakan med en potatissticka. Om smeten klibbar fast på stickan ska kakan stå ett par minuter till. Låt den färdiggräddade kakan stå i formen i några minuter innan du lossar den. Kakan är inte lämplig att frysa.
1 dl kesella
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
2 krm salt
3 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
ca 2 msk mjölk
Garnering: 2 msk kokosflingor
Blanda alla ingredienserna och forma till ca 20 bollar. Rulla bollarna i kokos och förvara dem
kallt i kylen.
1 äpple 1 port
1/2 tsk kanel
1/2 tsk socker eller sötningsmedel
1/2 dl vaniljyoghurt
Skär äpplet i tunna skivor och lägg i en portionsskål.
Strö kanel och socker över. Tillaga på full effekt i mikrovågsugnen i 1 minut. Servera
med yoghurten eller med glass.
Bananmuffins
12 st muffins
2 ägg
2 små äpplen
1 medelstor banan
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0.5 dl vetegroddar
0.5 dl havrekli
0.5 dl lättfil
40 g flytande margarin
Så här gör du:Vispa äggulorna.
Riv äpplen grovt och mosa bananen med gaffel.
Blanda frukten med äggulorna. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner dem tillsammans med filen ohc matfettet i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem sist. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 225 grader i ca 10 till 15 minuter.
Kaneläpplen med vaniljyoghurt
Äpplekaka med vaniljsås är ju jättegott men innehåller både mycket fett och socker. En magrare och mindre söt variant får man genom att utesluta degen och njuta äpplet tillsammans med vaniljyoghurt
Chokladbollar
Barnsligt gott! I de traditionella recepten ingår mycket fett och socker.
Här är fettet utbytt mot mager kesella och sockermängden är minskad.