• ericap

    Tips på bästa förvaring för att sockret inte ska smälta, TACK =)

    Jag har bakat bullar med socker på.
    Hur kan jag förvara dessa utan att sockret smälter? Tråkigt att de ska se svettiga ut efter en halv/hel dag bara :/
    Har provat fryst in, men då smälter sockret i takt med att bullen tinar. Framme går inte och inte kylskåpet.
    Är det plastpåsen som är boven?

    Blir lite jobbigt åt magen att äta upp alla bullar samma dag dem bakats.. 

    Är ju lustigt att socker tål 250 grader men inte rumstemererat.....

  • Svar på tråden Tips på bästa förvaring för att sockret inte ska smälta, TACK =)
  • Impega

    Är fukten som får sockret att "smälta", inte rumsvärmen.

  • ericap

    Då är de påsen som är boven då? Vad ska man förvara i då för nånting?
    Papperspåsar? finns de att köpa på i affären?

  • KatjaKaj

    Men om du fryser in bullarna kan du inte sockra dem när de tinat? Eller måste du sockra alla bullarna direkt?

  • ericap

    Nä, vill ju ha allting klart när de ska serveras eller tas med .

  • Dr Mupp
    canmamma skrev 2011-02-25 19:41:35 följande:
    Kan du använda pärlsocker? Det smälter inte på samma sätt.
    jodå pärlsocker smälter.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • canmamma
    Dr Mupp skrev 2011-02-25 19:43:27 följande:
    jodå pärlsocker smälter.
    Men inte lika lätt som strösocker. Och inte lika "svettigt". Testa!
  • Dr Mupp
    canmamma skrev 2011-02-25 19:46:52 följande:
    Men inte lika lätt som strösocker. Och inte lika "svettigt". Testa!
    Jag har alltid pärlsocker och det smälter varenda gång.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
  • ziah75

    Om det är fukten som är problemet, så skulle du kunna testa att lägga en tesked riskorn (ej kokta förstås) i varje påse. Ris drar åt sig fukt bra. Brukar användas i saltkar för att motverka klumpar.


  • Göteborgstjej

    Lägger du bullarna i plastpåse innan de kallnat kanske?

  • ericap

    Nja, tycker inte pärlsocker passar till solskensbullar. finare med strösocker på dem *detaljer*

    Men va bra tips med riskorn i påsen, de ska jag prova nästa gång! =)

    Nä, jag låter alltid mina bullar svalna innan jag lägger ner i påsarna.

  • Sigrid

    Jag fryser in mina bullar så fort de svalnat, sen ser jag till att ta upp den så nära inpå servering som möjligt. Tinar snabbt i micron några secunder på hög effekt och då blir bullarna som nygjorda, med pärlsocker som inte smält. Eller så låter jag de ligga i påsen och tina ett tag. Låter jag dem däremot ligga framme för länge så smälter pärlsockret. Så mitt tips är att frysa in så snabbt som möjligt och tina precis innan servering i micro.

    Ska prova tipset om riskorn, kan ju vara bra om man vill ha bullar med som matsäck, då måste man ju ha dem i påse ett längre tag.


Svar på tråden Tips på bästa förvaring för att sockret inte ska smälta, TACK =)