Kan det vara denna?
Ugnsgratinerad lasagnette
250-280g (7-8dl) lasagnette fullkorn
300 g köttfärs
1 gul lök
1 tsk finhackad chili
1 morot
1 bit (ca 50 g) rotselleri
smör el margarin
ca 500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl buljong (tärning+vatten)
1 burk (ca 400g) röda linser
1 dl hackad persilja
1 tsk salt, svartpeppar
1-2dl riven ost
Sätt ugen på 200 grader. Skala och hacka löken. Skala och grovriv rotfrukterna. Bryn köttfärs, lök, rotfrukter och chili i lite matfett. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljong. Koka upp och låt småkoka ca 10 min. Slå av spadet på linserna och tillsätt dem tillsammans med persiljan i köttfärssåsen. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop pasta och sås i en smord ugnssäker form, blanda väl. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 45 min. Låt lasangen vila en stund innan servering. Servera med en blandad sallad.