• avilo

    Vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Vad är skillnaden?

    Kan man använda de båda sorterna till all bakning utan försämrat resultat?

  • Svar på tråden Vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Vad är skillnaden?
  • versan

    Jag Ääälskar Vetemjöl special då man får så luftiga bröd & Bullar.
    Använder det till ugnspankaka också.

  • k girl

    Vetemjöl special har högre protein- och gluteninnehåll, vilket bland annat förbättrar jäskraften när man bakar och ger ett lättare och luftigare bröd. Plus att degen blir mer lättarbetad.

  • Chocolatecookie

    Vetemjöl special innehåller mer protein vilket gör att det kräver mer bearbetning för att få ett luftigt bröd. Man brukar rekommendera Special till matbröd och vanligt mjöl till pajer, kakor och mjuka kakor.

  • avilo
    Chocolatecookie skrev 2011-02-26 15:49:30 följande:
    Vetemjöl special innehåller mer protein vilket gör att det kräver mer bearbetning för att få ett luftigt bröd. Man brukar rekommendera Special till matbröd och vanligt mjöl till pajer, kakor och mjuka kakor.
    Tack!
  • violatricolor

    Har jag alltid undrat också. Då ska jag prova det när jag bakar kaffebröd (bullar och liknande). Vet dock inte om jag vill ha för luftigt matbröd.

  • Ekorrfamiljen

    Makens vän som var konditor använde alltid Special när han bakade bullar och även bröd "privat" för det var överlägset bäst enligt honom.


    Fem barn!? Det är ju .. typ Afrika!
Svar på tråden Vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Vad är skillnaden?