Vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Vad är skillnaden?
Kan man använda de båda sorterna till all bakning utan försämrat resultat?
Kan man använda de båda sorterna till all bakning utan försämrat resultat?
Jag Ääälskar Vetemjöl special då man får så luftiga bröd & Bullar.
Använder det till ugnspankaka också.
Vetemjöl special har högre protein- och gluteninnehåll, vilket bland annat förbättrar jäskraften när man bakar och ger ett lättare och luftigare bröd. Plus att degen blir mer lättarbetad.
Vetemjöl special innehåller mer protein vilket gör att det kräver mer bearbetning för att få ett luftigt bröd. Man brukar rekommendera Special till matbröd och vanligt mjöl till pajer, kakor och mjuka kakor.
Har jag alltid undrat också. Då ska jag prova det när jag bakar kaffebröd (bullar och liknande). Vet dock inte om jag vill ha för luftigt matbröd.
Makens vän som var konditor använde alltid Special när han bakade bullar och även bröd "privat" för det var överlägset bäst enligt honom.