• Äldre 1 Mar 09:56
    2984 visningar
    5 svar
    5
    2984

    Adoptionsinfoträff i Göteborg


    Vill gärna tipsa om följande träff för oss som funderar på adoption. Ett unikt tillfälle att möta professionella och andra blivande i samma situation:

    Går ni i adoptionstankar och funderar över adoption av äldre barn och barn med särskilda behov?

    Då skall ni redan nu boka in lördagen den 19 mars i Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap, Nya Varvet, Göteborg. (Lokal: Grönland)  Vi kan då erbjuda en heldag 10 - 16 med familjer som adopterat, läkare o personal från LKG -teamet Sahlgrenska universitetssjukhus, FFIA:s medarbetare samt Sara Larsson socionom och marte meo terapeut. Det kommer finnas många tillfällen för samtal och möte med oss alla

    Läs mer
    http://www.ffia.se/kalender/adoptionstraeff-19-mars.aspx eller på
    https://www.facebook.com/event.php?eid=180740171951516&index=1


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-02 09:16
    Du behöver inte vara medlem i FFIA för att delta. Vi kommer att ha kaffe och enklare lunch så det krävs föranmälan och vi tar också ut en självkostnad på 100 kr för fika/mat. Detta betalas vid entrén.

    Varmt välkomna - fullständigt program finns att ladda ned här. Ni kan redan nu

    Kort om föreläsarna:

    Mattias Eknefelt är barnöverläkare i Jönköping. Mattias kommer berätta mer om olika funktionshinder som de barn som söker föräldrar har och dess diagnos.

    Sara Larsson
    Sara Larsson är socionom och marte meo-terapeut. Under många år har hon inriktat sitt arbete på att vägleda föräldrar i frågor kring anknytning, både i biologiska och adoptivfamiljer. Hon är dessutom själv mamma till tre flickor från Indien, varav två med särskilda behov. Sara kommer att tala om hur det är att bli förälder till ett barn med särskilda behov och vilka utmaningar det kan innebära , men också möjligheter när det gäller anknytningen.

    Anna Larsen & Elisabet Knudsen
    Anna Larsen, LKG-ansvarig barnsjuksköterska, Hand- och plastikkirurgiska kliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg. Elisabet är psykolog, Hand- och plastikkirurgiska kliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg; De kommer att berätta om sitt arbete och det finns också möjligheter att ställa frågor under hela dagen.

    Anna är barnsjuksköterska på den hand- och plastikkirurgiska barn & ungdomsavdelningen där barn och ungdomar med läpp-käk-gomspalt vårdas. Hon fungerar som kontaktperson åt barn och ungdomar med LKG och deras familjer.

    Elisabeth arbetar med stöd och råd till personer som vårdas vid hand- och plastikkirurgiska kliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset, och arbetar speciellt gentemot personer med olika typer av medfödda missbildningar och deras familjer.

    Magnus & Lotta Johansson, reste till Kina för att adoptera Viktor då 4 år med LKG (läpp, käk och gomspalt). Hör deras berättelse om vägen till Viktor, deras förberedelse och resa för knappt 2 år sedan. Ni får också möjlighet att träffa fler familjer under dagen.

    Eva Turner & Loredana Colque, FFIA.s handläggare för Colombia, Kenya och Kina. Vi kommer berätta mer om hur det går till att ansöka om adoption av barn med särskilda behov och varför det ser olika ut i olika länder - dvs fler länder än de som nämns ovan. Och hur ni kan söka mer information om olika funktionshinder.
  • Svar på tråden Adoptionsinfoträff i Göteborg
  • lovely­mom
    Äldre 2 Mar 06:56
    #1

    Är det bara för FFIA:s medlemmar eller kan andra också gå men betala mer i inträde?

  • Äldre 2 Mar 08:46
    #2

    Samma dag den 19/3 kl 9-16 har även BFA sin informationsträff om adoptivbarns hälsa i Folkets hus i Göteborg.

    Träffen är för medlemmar och sökande på deras väntelista. Vi är inbjudna som en av de familjer som ska berätta om sina adoptioner (nervöst!).

    Läs mer: http://bfa.se/index.php?option=com_content&task=view&id=1040&Itemid=62


    PROGRAM

    09.00 – 10.00 Direktören för den statliga polska adoptionsmyndigheten i Warszawa Bozena Sawicka och BFA-A´s polska kontaktperson Mgr Grazyna Kubka berättar om handläggningen i Polen.

    10.15 – 12.00 BFA-A´s konsultläkare Dr Ishan Sarman föreläser om hur alkohol och droger påverkar fostret, fallbeskrivningar samt frågestund. Dr Ishan Sarman är överläkare, sektionschef Neonatologi Sachsska Barnsjukhset, Södersjukhuset i Stockholm. Dr Sarman har sedan många år tillbaka intresserat sig för påverkan av olika missbruks-droger på fostret under graviditet.
     
    12.00 – 13.00 Uppehåll för lunch.

    13.00 – 14.15 BFA-A´s konsultläkare Dr Lemm Proos föreläser om internationellt adopterade barn – hälsa och utveckling före och efter adoptionen samt frågestund. Dr Lemm Proos är överläkare vid Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa, avdelningen för pediatrik vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala.



    14.15 -14.45 Kaffe


    14.45 – 16.00 Två familjer berättar om sina adoptionsresor


  • Äldre 2 Mar 09:28
    #3
    blandfamilj skrev 2011-03-02 06:56:10 följande:
    Är det bara för FFIA:s medlemmar eller kan andra också gå men betala mer i inträde?
    Nej - alla som funderar på adoption av äldre barn och barn med särskilda behov är välkomna. Det kommer att handla mycket om hur man kan förbereda sig inför ett adoptionsbeslut och inför sin adoption  inom de olika områden. Skriv gärna till helene.mohlin(a)ffia.se om du vill anmäla dig/er eller ha mer info.
  • Namast­e72
    Äldre 2 Mar 13:19
    #4

    Lite synd att arrangemangen krockar


    { Mamma till världens finaste dotter } { vecka 5 av 52-78}
  • Äldre 2 Mar 13:31
    #5
    Namaste72 skrev 2011-03-02 13:19:12 följande:
    Lite synd att arrangemangen krockar
    ja, det var verkligen tråkigt. Oftast ligger det ju många månaders planering bakom sådana här träffar så det blev ju en tråkig slump för oss adoptionsintresserade och aktiva inom organisationerna. FFIA.s träff vänder ju sig dock till alla som går i adoptionstankar och funderar och du behöver inte vara medlem för att delta - så lite skillnad är det och även på ämnena. Men håller med dig. Det är ju kul att kunna vara med på alla träffar om man kan.
Svar på tråden Adoptionsinfoträff i Göteborg